Centrul Militar Judeţean Dâmboviţa, la ceas aniversar!

Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii „Valahia” din Târgovişte a găzduit evenimentul festiv organizat de Centrul Militar Judeţean Dâmboviţa (CMJ), cu prilejul împlinirii a 50 de ani de activitate.
CMJ a luat fiinţă ca urmare a comasării Comisariatului Militar al raionului Târgovişte cu o parte din comisariatele militare ale raioanelor Ploieşti, Câmpina, Muscel, Găeşti, Titu, Răcari, în baza Ordinului ministrului forţelor armate şi a Legii nr. 2 din 16 februarie 1968, privind organizarea administrativă a teritoriului, Centrul Militar Judeţean Dâmboviţa parcurgând mai multe etape de restructurare, specifice perioadelor de transformări atât ale societăţii româneşti, cât şi ale armatei.
Festivitatea a debutat cu intonarea imnului de stat al României şi a unui scurt istoric al instituţiei, prezentat de comandantul Centrului Militar Judeţean Dâm-boviţa, lt. col. Marius Niţă, care a dat citirii mesajul ministrului apărării naţionale Mihai-Viorel Fifor. La evenimentul de astăzi au mai participat: Ivan Vasile Ivanoff, secretarul judeţului, senatorul Adrian Ţuţuianu – vicepreşedintele Senatului României, deputatul Oana Vlăducă, consilierul eparhial al Arhiepiscopiei Târgovişte Victor Drăghicescu – consilierul prefectului judeţului Dâmboviţa, Cozmin Alexandru, cadre militare aparţinând Garnizoanei Târgovişte, comisar-şef Danil Zepişi, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, col. Viorel Matei, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, col Ilie-Constantines-cu Raoul, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Basarab I Dâmboviţa, Călin Oros, rectorul Universităţii Valahia din Târ-govişte şi directorii instituţiilor decon-centrate din judeţ.
Cu acest prilej, secretarul judeţului – Ivan Vasile Ivanoff a transmis următorul mesaj din partea preşedintelui CJD, Daniel Comănes-cu: „Suntem onoraţi să fim prezenţi la acest moment aniversar, care ne oferă plăcutul prilej de a adresa felicitări, de a transmite salutul nostru întregului personal al Centrului Militar Judeţean Dâmboviţa şi de a ne exprima aprecierea pentru modul în care vă îndepliniţi atribuţiile în slujba cetăţenilor şi comunităţii noastre. Ne dorim ca gândurile noastre să se îndrepte spre toţi cei care au lucrat şi cei care lucrează în prezent în cadrul acestei instituţii. Mesajul pe care îl transmitem astăzi este unul de respect faţă de toţi aceia dintre dumneavoastră care, cu seriozitate şi perseverenţă, reuşiţi să daţi viaţă, forţă şi prestigiu Centrului Militar Judeţean. Ne bucurăm să vă întâlnim astăzi şi să participăm la un moment cu adevărat important pentru dumneavoastră – 50 de ani de existenţă. Pe parcursul acestor ani, unitatea a parcurs un drum plin de eforturi şi realizări, năzuinţe şi împliniri, toate acestea demonstrând abnegaţia şi profesionalismul întregului colectiv, voinţa şi perseverenţa de a îndeplini atribuţiile specifice cu pricepere şi înaltă răspundere. Astăzi, Centrul Militar Judeţean Dâmboviţa se prezintă ca o structură modernă, cu un personal bine pregătit, capabil să încadreze instituţia în mijlocul societăţii civile pe care o slujeşte cu devotament. Vă felicităm pentru că la cei 50 de ani de existenţă continuaţi o extraordinară tradiţie a Armatei României, aceea de a asigura resurse pentru structurile din instituţiile cu responsabilităţi în domeniul apărării şi securităţii naţionale. Doresc, ca în numele Consiliului Judeţean Dâmboviţa să vă aduc o firească recunoştinţă şi apreciere muncii pe care foştii comandanţi şi cadrele militare ale Centrului Militar Dâmboviţa au realizat-o în fruntea acestei instituţii. Pentru întreaga lor activitate, pentru implicarea lor în viaţa publică, pentru devotamentul lor în slujba interesului public, le mulţumim! În aceste momente de bucurie şi emoţie din viaţa dumneavoastră, ne face o deosebită plăcere să vă felicităm, asigurându-vă de întreaga disponibilitate şi susţinere din partea administraţiei judeţene în eforturile pe care le faceţi în fiecare zi. Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost şi va rămâne un partener de încredere alături de activitatea şi de eforturile întreprinse de dumneavoastră. Vă urăm succes în activitatea pe care o desfăşuraţi, sănătate şi putere de muncă! LA MULŢI ANI!”
Festivitatea s-a încheiat cu acordarea de diplome şi plachete aniversare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

GRUPARE INFRACŢIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURATĂ

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, cu suportul Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au prins în flagrant delict, în municipiul Târgovişte, doi tineri de 20 şi 28 de ani, în timp ce comercializau droguri de risc. Ulterior, poliţiştii au […]