A ÎNCEPUT FESTIVALUL NAŢIONAL DE MINIBASCHET

Mihai ROŞOIU

După un an de pauză, cauzată de restricţiile aplicate pe perioada pan-demiei de COVID-19, Federaţia Română de Baschet în parteneriat cu Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) a decis să reia firul tradiţiei şi să organizeze până în 17 iulie întrecerile dedicate celor mai mici baschetbalişti din România în cadrul Festivalului Naţional de Babybaschet şi Minibaschet 2021, dar şi în cadrul Campionatelor Naţionale U12, ediţia 2021.
Ca şi la ultima ediţie, din 2019, întrecerile se dispută pe terenurile în aer liber din cadrul bazei sportive BTT de la Costineşti, cu participarea a aproximativ 200 de echipe, evenimentul baschetbal-istic juvenil de la malul mării fiind unul dintre cele mai mari din ţară. Pe durata evenimentului baschetbalistic de la Costineşti, participanţii respectă toate condiţiile impuse de autorităţi pe durata pandemiei COVID-19 pentru competiţii în aer liber şi prezentate în Ordinul comun MTS şi MS nr 310/708 din 18 mai iar spectatorii au acces în limita condiţiilor legale în vigoare, prezentate în Hotărarea de Guvern nr. 678 din 24 iunie.
Primii care s-au bucurat de baschet şi soare pe terenurile din Costineşti au fost cei mai mici baschetbalişti, cu vârste de până la 10 ani, în cadrul Festivalului Naţional de Babybaschet care s-a încheiat sâmbătă, 3 iulie, participând 43 de echipe din întreaga ţară. A fost un eveniment în care zâmbetele şi satisfacţiile copiilor ca urmare a reuşitelor sportive au fost surprinse de cele mai multe ori de fotografiile postate pe pagina oficială de facebook a FRB, dar şi de imaginile în direct prin intermediul transmisiilor realizate zilnic de pe terenul 1 de FRB TV, pe pagina oficială de youtube.
De luni, 5 iulie, este rândul celor cu vârste de până la 12 ani să se bucure din nou de frumuseţea jocului de baschet, în cadrul Festivalului Naţional de Minibaschet 2021 urmând să evolueze 113 echipe din toată ţara (masculin şi feminin), în vreme ce în cadrul intrecer-ilor de minibaschet 3×3 sunt înscrise 23 de echipe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA NU MAI MERGE LA JOCURILE OLIMPICE

România nu va avea nicio reprezentantă pe tabloul de tenis simplu de la Jocurile Olimpice, ceea ce a stârnit controverse.Motivul invocat de Federaţia Română de Tenis este reprezentat de accidentările cu care s-ar confrunta Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig şi Irina Begu, însă Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi […]