SORANA NU MAI MERGE LA JOCURILE OLIMPICE

Mihai ROŞOIU

România nu va avea nicio reprezentantă pe tabloul de tenis simplu de la Jocurile Olimpice, ceea ce a stârnit controverse.
Motivul invocat de Federaţia Română de Tenis este reprezentat de accidentările cu care s-ar confrunta Simona Halep, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig şi Irina Begu, însă Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a transmis că argumentul nu stă în picioare, pentru că ultimele trei au jucat la Wimbledon.
După contrele apărute între cele două foruri, în urma cărora COSR a anunţat chiar demararea unei anchete, Sorana Cîrstea este prima sportivă care a reacţionat, anunţând că este cu adevărat accidentată, o ruptură musculară, cu care a jucat şi la Wimbledon.
„Ar fi fost o onoare să îmi reprezint ţara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă, din păcate, nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puţin o lună de pauză competiţională şi, în acest moment al carierei mele, prioritară este sănătatea.
Am refuzat constant orice ajutor din partea Federaţiei şi a Comitetului Olimpic! Dacă aş fi putut să joc, aş fi făcut-o din patriotism, cum am făcut-o la Jocurile Olimpice de la Beijing şi Londra”, a scris Sorana Cîrstea, pe Instagram.
La Wimbledon, ultima competiţie la care a participat înaintea pauzei cauzate de accidentarea musculară, Sorana Cîrstea a acces în turul trei, după ce a trecut de Samantha Murray, 6-3, 6-3, Victoria Azarenka, 7-6 (5), 3-6, 6-4, şi a pierdut la Emma Răducanu, 3-6, 5-7.
Sorana Cîrstea a dezvăluit că se confruntă cu o ruptură musculară după meciul cu Emma Răducanu de la Wimbledon, unde, dacă ar fi urmat sfaturile medicilor, nu ar fi jucat.
„Am jucat cu o ruptură de un centimetru şi jumătate. A fost o accidentare destul de urâtă. Doctorii mi-au spus să nu intru pe teren. E o accidentare cu care mă confrunt de ceva timp, dar s-a agravat. Înaintea turneului nu aveam nicio speranţă.
Luând asta în considerare, cred că am jucat peste aşteptări. Puteam să fac mai multe, e cu dus şi întors, depinde cum o priveşti”, a dezvăluit Sorana Cîrstea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA A PIERDUT AMICALUL CU FCSB

Formaţia FCSB a învins echipa Chindia Târgovişte într-un meci amical disputat sâmbătă, scor 3-1.Deşi oaspeţii au condus la pauză, graţie golului lui Daniel Florea, din minutul 33, elevii lui Dinu Todoran au revenit în joc imediat după reluarea partidei, Răzvan Oaidă reuşind să înscrie în minutul 46, din pasa lui […]