MITROPOLITUL NIFON A PARTICIPAT LA SLUJBA DE SFINŢIRE A BISERICII SF. IER. NICOLAE DIN OSTROVUL MĂNĂSTIRII CERNICA

Date:

Inaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a participat, duminică, 2 decembrie 2018, la slujba de sfinţire a Bisericii Sf. Ier. Nicolae din ostrovul Mănăstirii Cernica, împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi alţi Ierarhi ai Bisericii noastre. Resfinţirea lăcaşului de cult având loc în urma unor ample lucrări de renovare desfăşurate începând cu anul
2003.
Slujba de sfinţire a fost precedată de Sf. Liturghie, oficiată de către Înaltpreasfinţia Sa în cealaltă biserică a Mănăstirii Cernica, ocrotită de Sf. M. Mc. Gheorghe.
Reflectând asupra minunii din textul evanghelic duminical, Vindecarea orbului din Ierihon (Lc. 18:3543), Mitropolitul Nifon a evidenţiat personalitatea duhovnicească a vrednicului de pomenire Părinte Teofil Părăian, unul din cei mai vestiţi duhovnici pe care i-a avut neamul românesc, care deşi era nevăzător din punct de vedere fizic, avea o vedere duhovnicească de o dimensiune impresionantă De aceea, ochii fizici sunt limitaţi, dar ochii sufleteşti au o dimensiune extraordinară. Pentru aceasta, trebuie să ne rugăm la Bunul Dumnezeu să ne dea puterea de vedea nu numai cu ochii fizici, ci cu ochii sufleteşti ceea ce este frumos, drept superior şi nobil în această lume. Căci, nu poate să existe o nobleţe sufletească în afară de credinţa în Domnul şi Mântuitorul nostru lisus Hristos.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPIECOPIEI TÂRGOVIŞTEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...