Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, marcată printr-o expoziţie inedită

0 0

Pe data de 3 decembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi.
Persoanele cu dizabilităţi sunt oameni ca şi noi, doar că au nevoie de mai multă atenţie, sunt oameni asemenea nouă care trăiesc alături de noi. Pentru a-i cunoaşte nu ne rămâne decât să fim deschişi unui dialog sincer ce va avea drept finalitate înlăturarea barierelor mentale şi un imens câştig pentu societate.
Şi la Târgovişte, a fost marcată cum se cuvine Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. În acest scop, pe platoul Prefecturii au fost instalate două corturi ale Crucii Roşii Dâmboviţa, unde a fost amenajată o expoziţia dedicată sărbatorilor de iarnă. Obiectele expuse au avut ceva aparte, pentru că au fost realizate cu multă dăruire de către copii din Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi din cadrul DAS Târgovişte, condus de Elena Simion, şi de la Centrul de zi pentru copii cu autism şi sindrom Down „Sfânta Maria” Târgovişte, condus de Cristina Bârgăoanu.
Aceşti copii cu dizabilităţi şi suflete curate, au confecţionat cu multă dragoste obiectele pentru a realiza această expoziţie. Felicitări, icoane pictate pe sticlă sau lemn sunt numai câteva din minunăţiile care au ieşit din mâinile celor mici. Obiectele nu au avut un preţ fix. Cine a vizitat expoziţia şi a dorit să achiziţioneze un obiect, într-o puşculită a lăsat cât a dorit. Cei care au cumpărat un produs, au mulţumirea că au oferit o şansă acestor copii. Banii strânşi din vânzarea obiectelor vor fi folosiţi de reprezentanţii centrelor pentru a le face micuţilor o bucurie de sărbători.
Ziua de astăzi poate fi ziua în care începem să privim către aceşti oameni, să le sesizăm abilităţile şi rolul lor în societatea românească.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MITROPOLITUL NIFON A PARTICIPAT LA SLUJBA DE SFINŢIRE A BISERICII SF. IER. NICOLAE DIN OSTROVUL MĂNĂSTIRII CERNICA

Inaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a participat, duminică, 2 decembrie 2018, la slujba de sfinţire a Bisericii Sf. Ier. Nicolae din ostrovul Mănăstirii Cernica, împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi alţi Ierarhi ai Bisericii noastre. Resfinţirea lăcaşului de cult având loc în urma unor ample lucrări de renovare […]