Alertă falsă la 112, polițiștii dâmbovițeni au înregistrat două apeluri prin care se semnala că doi copii sunt sechestrați 

Date:

Nu apelați în joacă la numărul pentru apeluri de urgență – 112!

Polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești au înregistrat două apeluri telefonice, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, referitoare la faptul că o persoană este sechestrată.

Imediat, au fost efectuate verificări, fiind identificate în siguranță, la domiciliu, persoanele care au apelat la 112, respectiv doi minor de 13 și 7 ani, din Grozăvești.

Întrucât mamele minorilor nu i-au supravegheat, acestea au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare.

De asemenea, polițiștii au discutat cu cei implicați în eveniment și le-au subliniat că apelarea prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie efectuată numai în cazuri de urgenţă care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Atragem atenția că alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activități în folosul comunității.

Totodată, potrivit reglementărilor legale, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114, se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore de activități în folosul comunității.

Săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea sancțiunii se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

SMS-uri false date în numele Poștei Române

 Poșta Română avertizează că se dau SMS-uri false în...

Cea de-a 44-a ediție a concursului național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață” la Târgoviște

Concursul național ”Educație Rutieră – Educație pentru viață”, organizat...

APIA va finaliza plățile restante până pe 16 octombrie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) depune...

Regres în turismul dâmbovițean

Datele communicate de Direcția Județeană de Statistică pentru luna...