Funcţionarii crimei dezorganizate

Date:

După cum ne tot informează, în zadar, site-ul „Realitatea.net” preluând uneori ştirile şi de la alţii, deoarece nu se vede nicio prea mare schimbare de atitudine din partea maselor inerte,, deci, ieri, Senatul a ţinut un moment de reculegere, în şedinţa de plen, în memoria lui Călin Farcaş, un bărbat în vârstă de 29 de ani care a murit în aceeaşi zi după ce a aşteptat doi ani să facă un transplant.
„Vă propun un moment de reculegere în memoria tânărului Călin Farcaş, în vârstă de 29 de ani, care s-a stins aseară pentru că nu a putut beneficia de un transplant de plămâni. Şi asta deoarece acest Guvern nu a reînnoit acordul cu Eurotransplant. Îi suntem datori acestui tânăr. Aşa că vă rog să păstrăm un moment de reculegere în memoria lui”, a spus senatorul USR, Florina Presadă, citată de agerpres.ro.
Ulterior, şi-a motivat votul „împotrivă” dat pe modificările la Codul Penal, adoptate de Senat: „Ne-aţi convocat aici, în sesiune extraordinară, ca să trecem nişte legi pentru infractori, în timp ce aseară s-a stins din viaţă un tânăr de vârstă de 29 de ani şi pentru care Guvernul României nu a făcut nimic”.
Totuşi, moartea tânărului braşovean a scos Ministerul Sănătăţii din inerţia tipic românească, transmisă, din 1990, de la un Guvern la altul, precum ştafeta, în una din probele sportive: Legea transplantului va fi finalizată într-o lună, a anunţat, tot ieri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Cele mai mari probleme în materia transplantului se referă la lipsa donatorilor şi la dotarea centrelor medicale, a precizat ministrul.
„Este foarte trist. Răspunsul la întrebarea de ce a murit este imposibil de dat. Pacientul a fost evaluat săptămâna trecută la ‘Sfânta Maria’ şi i s-a dat acceptul de transplant în străinate, categoric în ţările cu care România are protocol şi în care România duce organe. E un foarte mare semnal de alarmă vis-a-vis de donarea în România. Eu cred că problema donării de organe e cea mai mare problemă, apoi e vorba de centre de transplant care să facă multiple tipuri de transplant. MS cu un grup de lucru, scrie legea transplantului, Într-o lună această lege va fi gata. Sunt lucruri care se vor face într-un timp scurt. A fost prea târziu pentru el”, a declarat, în final, Sorina Pintea, la Digi24.
Deci, recapitulând, pe scurt, un tânăr de 29 de ani a murit marţi după ce a aşteptat doi ani un transplant de plămâni. A fost refuzat de clinicile din străinătate deoarece statul român nu mai are un acord încheiat cu Eurotransplant. Tânărul fusese diagnosticat cu o boală extrem de rară: hipertensiune pulmonară, care îi afecta vasele de sânge din interiorul plămânilor. În ultimii doi ani a fost dependent de un aparat de oxigen şi ţintuit într-un scaun cu rotile. Cazul său a devenit cunoscut în luna aprilie când, împreună cu familia, prietenii şi zeci de braşoveni care i s-au alăturat, a protestat în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Atunci, s-a cerut accelelrarea procedurilor de transplant din România, doar că moartea, spre deosebire de cei aflaţi la Putere, a fost mai promptă, am putea spune, chiar mai eficientă decât funcţionarii din Sănătate pe care, inexplicabil, îi ocoleşte. Sau mai ştii, poate că au reuşit să mituiască şi moartea, altfel nu se explică cum de tot se face că nu-i vede. Nu este şi nici nu va fi pentru prima oară, sau ultima dată, când indiferenţa, corupţia şi nesimţirea funcţionarilor din ministere ucide. Să nu uităm „Colectiv”. Caz devenit clasic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Știri EURO 2024 actualizate în timp real pe F5XMedia.ro

Rămâi la curent cu toate știrile și actualizările despre...

DepanareLaptop devine Service & Shop – Poți achiziționa componente pentru laptopul tău

Adaptabilitatea și angajamentul de a răspunde nevoilor în continuă...

Contractul de vânzare-cumpărare în mai puțin de 5 minute pe Contract-Auto.ro

Vânzătorii și cumpărătorii de automobile se bucură de o...

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...