Guvernul retrage proiectul privind Pilonul II de pensii

Date:

După trei zile de scandal, Guvernul a retras, de pe site-ul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul, proiectul privind Pilonul II de pensii.
În document mai apare doar faptul că există un proiect privind Pilonul II de pensii, dar nu şi detalii legate de suspendare sau introducerea unei contribuţii fixe pentru angajat, dar şi pentru angajator.
Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, categoric, executivului să explice ce planuri are cu Pilonul 2 de pensii şi dacă sunt bani la buget pentru plata salariilor şi a pensiilor.
„Se discută de câteva zile bune de Pilonul II de pensii. Din păcate cei de la PSD se contrazic între ei, ba se desfiinţează, ba nu se desfiinţează Pilonul II de pensii; ba se suspendă, ba nu se suspendă; ba există un proiect asumat, ba este un proiect care nu a fost asumat. O harababură totală.
(…) Cred că Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public clar, documentat, la două întrebări: 1.Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente. Iar întrebarea a doua pentru Guvern este următoarea: Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?”, a declarat marţi şeful statului. (M.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...

Zilele județului Dâmbovița: Concerte, artificii și emoție în Parcul Chindia

Zilele județului Dâmbovița au încheiat cu succes cea de-a...

Incendiu, la o  hală din Răcovița

Un incendiu a izbucnit în jurul orei 00:02 la...