Comisia Europeană, avertisment pentru România: deviere semnificativă de la MTO

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, că a emis avertismente faţă de România şi Ungaria în cadrul procedurii de deviere semnificativă de la obiectivele pe termen mediu (MTO) – referitoare la creşterea deficitului structural.
Comisia Europeană a adresat un avertisment Ungariei şi României cu privire la existenţa unei deviaţii semnificative de la traiectoria de ajustare către obiectivul bugetar pe termen mediu (MTO) din 2017.
„Comisia propune Consiliului UE să adopte o recomandare pentru Ungaria de a lua măsuri adecvate în 2018 în vederea corectării acestei devieri semnificative. Pentru România, care este deja supusă unei proceduri de deviere semnificativă, Comisia recomandă Consiliului UE să emită o decizie privind faptul că nu a luat mpsuri eficiente şi o recomandare de a lua măsuri în 2018 şi 2019 pentru a corecta abaterea semnificativă”, se arată într-un comunicat remis HotNews.ro.
Comisarul european pentru Finanţe, Pierre Moscovici, a anunţat că Franţa a ieşit din procedura de deficit bugetar excesiv, un semn că economia UE se redresează după criza economică. În acest context, el a cerut României şi Ungariei măsuri pentru corectarea abaterilor de la MTO. (M.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Facturi mai mici de la 1 iulie

Facturi mai mici de la 1 iulie. Vom plăti mai puţin pentru curent! Asta anunţă Autoritatea Naţională de Reglementare a Energiei, informează Realitatea TV. Curentul electric pentru populaţie s-ar putea ieftini de la 1 iulie cu 3,5 la sută faţă de actualele preţuri. ANRE a aprobat preţurile maxime pentru serviciul […]