Fondurile disponibile în 2016 pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale au fost solicitate integral

Date:

CROITORIEAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă că fondurile nerambursabile alocate prin submăsura 6.2 pentru investiţii în activităţi neagricole, aferente sesiunii anuale 2016, respectiv 73 de milioane de euro, au fost epuizate ca urmare a solicitărilor de finanţare primite on-line prin portalul AFIR (www.afir.info).
De la deschiderea sesiunii în data de 28 iulie 2016 pentru submăsura (sM) 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale”, au fost depuse pentru finanţare prin această submăsură 2.396 proiecte de investiţii în activităţi neagricole, în valoare de 146,04 milioane de euro.
Precizăm că AFIR a primit solicitări de finanţare în limita plafonului de depunere a proiectelor, care a fost de 200% faţă de suma alocată pe sesiune, respectiv 146 de milioane de euro.
Astfel, după evaluarea de către experţii AFIR a tuturor proiectelor depuse, vor fi selectate pentru finanţare în limita alocării disponibile pentru sM 6.2 în 2016 (73 milioane de euro) în funcţie de punctajul obţinut la criteriile de selecţie de către fiecare proiect în parte, în ordine descrescătoare. În cazul proiectelor cu acelaşi punctaj, aceeaşi valoare a sprijinului şi aceeaşi prioritate, departajarea acestora se va face în ordinea descrescătoare a procentului propus în Planul de afaceri pentru producţia comercializată/ serviciile prestate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...