Decontările pe Ordonanţa 28/2O13, destul de slabe în Dâmboviţa

ADRIAN TUTUIANUPreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, este nemulţumit de faptul că primarii, dar şi constructorii nu se grăbesc să execute lucrările pe care le au în localităţi şi să facă cereri de decontare pe Ordonanţa 28/2013. Potrivit preşedintelui CJ, până la această dată, judeţul Dâmboviţa a accesat pe Ordonanţa 28/2013 suma de 40.326.269 de lei. Şeful forului administrativ judeţean susţine că la momentul actual există două localităţi, care nici măcar nu au făcut achiziţia publică pentru investiţiile pe Ordonanţa 28/2013: „Am făcut o analiză la zi a decontărilor pe OG 28, ritmul este în continuare nesatisfăcător. Este greu de înţeles de ce anumite societăţi comerciale nu lucrează, este greu de înţeles de ce unii dintre primari nu se implică în realizarea unor proceduri care sunt obligatorii pentru derularea acestor lucrări. Şi vă dau exemplu, nu fac achiziţia publică, avem la unele bani de un an şi jumătate, de exemplu la Băleni unde avem finanţare pentru o şcoală. Şi la Tărtăşeşti avem alocare financiară şi contract de finanţare pentru apă şi canal. Astăzi, judeţul Dâmboviţa a accesat 40.326.269 de lei, înseamnă cam jumătate din ce am avut anul trecut. Sper ca ritmul să fie îmbunătăţit, inclusiv la noi, la CJ unde LDP are de făcut mai multe lucrări şi să ducem ritmul de decontare mai sus decât anul trecut. Eu speram la 1000 de miliarde, dar se pare că nu am cu cine să rezolv aceste lucruri. Anul trecut am fost în primii trei la nivel de ţară însă anul acesta din păcate nu suntem în primii 10”, a declarat Adrian Ţuţuianu.
Preşedintele Consiliului Judeţean încearcă să-i trezească din amorţeală pe primarii din Dâmboviţa şi să-i convingă să cheltuiască banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Fondurile disponibile în 2016 pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale au fost solicitate integral

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă că fondurile nerambursabile alocate prin submăsura 6.2 pentru investiţii în activităţi neagricole, aferente sesiunii anuale 2016, respectiv 73 de milioane de euro, au fost epuizate ca urmare a solicitărilor de finanţare primite on-line prin portalul AFIR (www.afir.info). De la deschiderea sesiunii în data de […]