Fondurile disponibile în 2016 pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale au fost solicitate integral

CROITORIEAgenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale anunţă că fondurile nerambursabile alocate prin submăsura 6.2 pentru investiţii în activităţi neagricole, aferente sesiunii anuale 2016, respectiv 73 de milioane de euro, au fost epuizate ca urmare a solicitărilor de finanţare primite on-line prin portalul AFIR (www.afir.info).
De la deschiderea sesiunii în data de 28 iulie 2016 pentru submăsura (sM) 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale”, au fost depuse pentru finanţare prin această submăsură 2.396 proiecte de investiţii în activităţi neagricole, în valoare de 146,04 milioane de euro.
Precizăm că AFIR a primit solicitări de finanţare în limita plafonului de depunere a proiectelor, care a fost de 200% faţă de suma alocată pe sesiune, respectiv 146 de milioane de euro.
Astfel, după evaluarea de către experţii AFIR a tuturor proiectelor depuse, vor fi selectate pentru finanţare în limita alocării disponibile pentru sM 6.2 în 2016 (73 milioane de euro) în funcţie de punctajul obţinut la criteriile de selecţie de către fiecare proiect în parte, în ordine descrescătoare. În cazul proiectelor cu acelaşi punctaj, aceeaşi valoare a sprijinului şi aceeaşi prioritate, departajarea acestora se va face în ordinea descrescătoare a procentului propus în Planul de afaceri pentru producţia comercializată/ serviciile prestate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Turişti mai mulţi, dar vizite mai scurte

Pentru luna mai, hotelierii dâmboviţeni au raportat 7934 sosiri înregistrate în structurile de primire turistică, cu 3,1% mai multe comparativ cu mai 2015. A scăzut, în schimb, cu 19%, numărul înnoptărilor, la numai 17500. Din numărul total al turiştilor care au vizitat judeţul, 7,3% sunt turişti străini, veniţi, în majoritate, […]