Miracol românesc: 40.000 de orbi văd mai bine decât cei sănătoşi. Incredibil, în Moldova, 515 orbi conduc tractorul, pe câmp

Date:

orbi„Modul în care trăieşte un om poate distruge sau poate spori prestigiul funcţiei sale – poate să sporească sau să diminueze stabilitatea şi autoritatea întregului sistem.”. Este un fragment din „Pianul mecanic”, un roman al scriitorului nord-american Kurt Vonnegut, autor de care aproape, în mod sigur, majoritatea politicienilor români habar n-are că a existat vreodată. Adaptând afirmaţia lui Vonnegut la realitatea noastră cea de toate zilele, putem spune că modul în care este obligat, împotriva voinţei sale, să trăiască un om, în România, distruge prestigiul ţării sale, diminuând, în acelaşi timp, stabilitatea şi autoritatea întregului sistem, mai ales în situaţia în care structurile abilitate să decidă soarta omului de rând trăiesc doar de pe urma corupţiei extinse şi scăpate de sub control.
Astfel, sa constatat că 40.000 de nevăzători din România văd, de fapt, foarte bine. Unii au şi carnete de conducere. Din cauza acestei anomalii, întreţinută de cei care „inventariază” handicapaţii sau, cum este acum la modă să spunem, după ce am devenit membri UE, pe cei cu dizabilităţi, mai multe persoane cu deficienţe de vedere vor picheta, în această săptămână, Ministerul Muncii. Pentru a fi mai convingători, unii dintre protestatarii orbi au ameninţat că vor intra în greva foamei.
Dar marea supărare nu este provocată de faptul că în România sunt orbi care văd mai bine decât cei care nu au probleme cu vederea. Indignarea orbilor a fost declanşată de un alt aspect. Pe scurt, greviştii orbi vor să afle unde se duc fondurile Asociaţiei Nevăzătorilor din România, organizaţie de utilitate publică. De asemenea, ei cer deblocarea banilor pentru formare profesională a nevăzătorilor şi verificarea tuturor certificatelor de handicap acordate unor persoane, deoarece, afirmă protestatarii orbi, cel puţin 40.000 de orbi, cu certificat în regulă, văd, în realitate, foarte bine, chiar anormal de foarte bine.
Oficial, România are înregistraţi la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, 106.000 de nevăzători. Dintre aceştia, 60.000 sunt şi membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR). Orbii adevăraţi sunt nedumeriţi, întrebându-se, pe drept cuvânt, de unde provine diferenţa de orbii, până la 106.000? S-a constatat că zeci de mii de falşi nevăzători au fost înregistraţi cu gradul I de handicap pentru a primi indemnizaţia şi ajutor de însoţitor. Adevărul este că de mulţi ani se ştie despre această situaţie. Cei care, fizic vorbind, sunt cu adevărat obi au încercat să sensibilizăm autorităţile, dar au constatat că autorităţile au un grav handicap: sunt surde, aspect pe care l-a adus la cunoştinţa autorităţilor, opiniei publice şi întregii mass-media, Valeriu Borşan, purtătorul de cuvânt al „Grupului de iniţiativă pentru reformarea ANR”, adresându-se cotidianului „România liberă”, informaţia fiind preluată şi de postul de televiziune „Realitatea TV”.
Respectivul Grup al orbilor a demarat o anchetă pe cont propriu pe tema situaţiei acestei categorii defavorizate în ţara noastră. Conform statisticilor, în anul 1989, în România, existau 16.000 de nevăzători. După 25 de ani s-a întâmplat o minune, nu dumnezeiască, ci birocratică: la Ministerul Muncii sunt înregistraţi acum 106.000 de nevăzători. Această minune este cu atât mai extraordinară, cu cât, din punct de vedere demografic, populaţia dulcei Românii, cum se exprima Eminescu, din prea multă dragoste faţă de ţarâ, este în scădere.
O concluzie ar fi că aproximativ 40.000 de persoane, neînscrise în asociaţiile de nevăzători teritoriale, sunt perfect sănătoase. „Grupului de iniţiativă pentru reformarea ANR” a constatat că unii orbi au şi permise de conducere, aşa cum au descoperit şi organele statului în anii din urmă. Doar în Iaşi, de exemplu, au fost descoperite 515 persoane, declarate fără vedere, care primeau indemnizaţii, dar în realitate munceau ca tractorişti.
în realitate, numărul de 106.000 de orbi, înregistraţi de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice nu este real, deoarece nu sunt luaţi în evidenţă şi politicienii, aceştia, pe nedrept, de 27 de ani, nebeneficiind de certificatul de nevăzător, starea lamentabilă în care trăiesc românii fiind o suficientă dovadă pentru Comisia de specialitate că avem un număr respectabil de politicieni mai orbi decât majoritatea orbilor.
Dar revenind la afirmaţia scriitorului nord-american, este normal ca cei mai orbi dintre orbi, politicienii, să nu vadă că modul în care trăieşte un om poate distruge prestigiul ţării sale, poate diminua stabilitatea, dar şi încrederea în întregul sistem social. Acesta este un motiv destul de întemeiat ca medicii de specialitate să le facă politicienilor un control serios la ochii, urechi şi… creier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Știri EURO 2024 actualizate în timp real pe F5XMedia.ro

Rămâi la curent cu toate știrile și actualizările despre...

DepanareLaptop devine Service & Shop – Poți achiziționa componente pentru laptopul tău

Adaptabilitatea și angajamentul de a răspunde nevoilor în continuă...

Contractul de vânzare-cumpărare în mai puțin de 5 minute pe Contract-Auto.ro

Vânzătorii și cumpărătorii de automobile se bucură de o...

Cardurile de alimente sunt  încărcate zilele acestea cu o nouă tranșă de 250 de lei

 Cardurile de alimente (tichete sociale) sunt  încărcate cu o...