GRUPĂ GREA PENTRU NAŢIONALA LUI TĂNASE. România U16 a fost repartizată într-o grupă alături de Belgia şi Polonia, marile favorite ale turneului de la Oradea

Mihai ROŞOIU
0 0

csmLa Munchen, în prezenţa reprezentanţilor federaţilor naţionale de baschet de pe Bătrânul Continent, printre care s-au aflat şi cei ai FR Baschet, oficialii FIBA Europe au efectuat tragerea la sorţi a componentelor grupelor din Campionatele Europene de juniori din acest an, dar şi a grupelor din faza de calificare la Eurobasket 2017, turneu final ce va fi găzduit de România, Finlanda, Turcia şi Israel.
Conform anunţului forului european, pentru prima oară în istoria turneelor finale de pe continentul nostru şi-au confirmat participarea 241 de echipe naţionale reprezentând 52 de federaţii afiliate la FIBA. Mai jos vă prezentăm componentele grupelor din toate competiţiile europene în care vor fi prezente şi echipele României, prima competiţie fiind şi cea care va fi organizată în această vară în Sala Sporturilor din Oradea:
Campionatul European U16 feminin, Divizia B – Oradea, 05-14 august
Vor participa 23 de echipe naţionale, care au fost împărţite pentru prima fază a competiţiei în patru grupe. România a făcut parte din urna a treia şi a fost distribuită în Grupa D, singura serie care are doar cinci echipe. Grupa D – Belgia, Polonia, România, Norvegia, Macedonia
Campionatul European U18 feminin, Divizia B – Sarajevo, 23-31 iulie
Vor participa 19 echipe naţionale, care au fost împărţite pentru prima fază a competiţiei în patru grupe. România a făcut parte din urna a treia şi a fost distribuită în Grupa A.
Grupa A – Bosnia&Herţegovina, Portugalia, România, Finlanda, Islanda
Campionatul European U20 feminin, Divizia B – Podgorica, 9-17 iulie
Vor participa 13 echipe naţionale, care au fost împărţite pentru prima fază a competiţiei în patru grupe. România a făcut parte din urna a treia şi a fost distribuită în Grupa B, singura serie formată din patru echipe.
Grupa B – Croaţia, Bulgaria, România, Belarus
Campionatul European U16 masculin, Divizia B – Sofia, 11-20 august
Vor participa 24 echipe naţionale, care au fost împărţite pentru prima fază a competiţiei în patru grupe. România a făcut parte din urna a patra şi a fost distribuită în Grupa C, serie formată din şase echipe.
Grupa C – Ucraina, Slovenia, Austria, România, Norvegia, Kosovo
Campionatul European U18 masculin, Divizia B – Skopje, 29 iulie – 07 august
Vor participa 24 echipe naţionale, care au fost împărţite pentru prima fază a competiţiei în patru grupe. România a făcut parte din urna a patra şi a fost distribuită în Grupa B, serie formată din şase echipe.
Grupa B – Muntenegru, Belgia, Austria, România, Portugalia, Belarus
Campionatul European U20 masculin, Divizia B – Halkida, 15-24 iulie
Vor participa 21 echipe naţionale, care au fost împărţite pentru prima fază a competiţiei în patru grupe. România a făcut parte din urna a patra şi a fost distribuită în Grupa D, serie formată din cinci echipe.
Grupa D – Croaţia, Bosnia&Herţegovina, Bulgaria, România, Slovacia

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Miracol românesc: 40.000 de orbi văd mai bine decât cei sănătoşi. Incredibil, în Moldova, 515 orbi conduc tractorul, pe câmp

„Modul în care trăieşte un om poate distruge sau poate spori prestigiul funcţiei sale – poate să sporească sau să diminueze stabilitatea şi autoritatea întregului sistem.”. Este un fragment din „Pianul mecanic”, un roman al scriitorului nord-american Kurt Vonnegut, autor de care aproape, în mod sigur, majoritatea politicienilor români habar […]