REŢEA DE TRAFIC DE PERSOANE DESTRUCTURATA ANCHETĂ COMUNĂ – POLIŢIA ROMÂNĂ – POLIŢIA LONDONEZĂ

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Dâmboviţa, în cooperare cu autorităţile din Marea Britanie, au efectuat, în cadrul echipei internaţionale comune de anchetă (JIT), acţiuni comune în vederea destructurării unei reţele de criminalitate organizată specializată în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. În urma a 13 percheziţii desfăşurate în această dimineaţă, au fost indisponibilizaţi 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile şi 5 autoturisme, utilizate de bănuiţi. La data de 26 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, dintre care 9 pe raza judeţului Dâmboviţa, 2 în Argeş şi 2 în Bucureşti, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.
În sarcina bănuiţilor s-a reţinut că, începând cu anul 2011, aceştia ar fi racolat tinere, pe care le-ar fi exploatat în vederea practicării prostituţiei în Marea Britanie şi Irlanda.
În cauză, la data de 19 septembrie a.c., poliţia londoneză a efectuat 5 percheziţii la 4 bordeluri clandestine şi la o reşedinţă, unde au fost identificate 8 persoane bănuite şi 6 tinere care practicau prostituţia.
În urma cercetărilor efectuate, cei 8 membri au fost arestaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la trafic de persoane, conspiraţie la proxenetism (controlul prostituţiei) şi conspiraţie la spălarea banilor.
Din echipa internaţională comună de anchetă (JIT), au făcut parte poliţişti din cadrul S.C.C.O. Dâmboviţa şi un poliţist din cadrul I.P.J. Dâmboviţa şi procurorul român de caz.
Până în prezent, de la domiciliile bănuiţilor au fost indisponibilizaţi 39.850 de lei, 1.000 de euro, 15 telefoane mobile, cartele SIM şi mai multe înscrisuri şi documente. Totodată, au fost indisponibilizate şi 5 autoturisme utilizate de bănuiţi.
Vor fi puse în aplicare 13 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul parchetului pentru audieri şi dispunerea de măsuri legale.
La percheziţii participă 33 de poliţişti din structurile de combatere a criminalităţii organizate Dâmboviţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov şi Teleorman, 6 poliţişti din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, sprijiniţi de jandarmi din Dâmboviţa şi Argeş.
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost realizat şi se implementează un TASK FORCE pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii transfrontaliere cu autori sau victime cetăţeni români.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

100 m3 de material lemnos, confiscaţi de poliţiştii de la Transporturi şi Garda Forestieră

Poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean Transporturi Dâmboviţa şi reprezentanţii Gărzii Forestiere Ploieşti au efectuat un control privind legalitatea unui transport pec alea ferată de material lemnos. Verificările s-au făcut în Gara Târgovişte. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că lemnul, de esenţă fag, era transportat în trei vagoane, fără a […]