Elevii dâmbovițeni învață să acorde primul ajutor în caz de urgență 

Date:

La Școala Gimnazială „Prof. Paul Bănică” din Târgoviște, a avut loc o sesiune esențială de pregătire în acordarea primului ajutor. Evenimentul a adunat peste 100 de elevi și cadre didactice, care au participat activ la demonstrații practice. Acestea au fost conduse de un instructor de la Centrul de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență și au inclus tehnicile de resuscitare cardio-respiratorie și manevrele pentru dezobstrucția căilor aeriene.

 Un punct cheie al cursului a fost învățarea importanței apelării numărului de urgență 112, consolidând capacitatea participanților de a reacționa prompt și eficient. Prin această inițiativă se face un pas important către o comunitate mai sigură și mai bine pregătită să răspundă provocărilor neașteptate.

 În plus, elevii mai mici au fost răsplătiți cu diplome, recunoscându-le meritele de a fi cei mai buni salvatori, un gest care a adăugat o notă de celebrare și încurajare pentru tânăra generație.

 Informații referitoare la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...