
Proiecte noi pentru comuna Ocnița, de la dezvoltarea infrastructurii rutiere, a învățământului dar și a culturii. Noul program național Anghel Saligny a fost așteptat de Primăria Ocnița cu proiectele gata pregătite. Și asta pentru că administrațiile locale din mediul rural se bazează foarte mult pe fondurile venite prin acest program, pentru dezvoltarea localităților din mediul rural..
Patru poduri noi și asfalt pe străzile Nucului, lorgului, Eternității și Stadionului
Primarul comunei Eduard Barcău îi informează pe cetățeni că a depus un proiect de o importanță majoră în cadrul programului Anghel Saligny, ce vizează realizarea a patru poduri dar și asfaltarea străzilor Nucului, lorgului, Eternității și Stadionului. Valoarea proiectului este de 5,6 milioane lei. Are pregătit și proiectul ce vizează extinderea reței de gaze pe o distanță de 6 km..
Modernizare centru civic în comuna Ocnița
Ca noutate, din bugetul local va fi amenajat și centrul civic al comunei Ocnița. Acest proiect se va realiza în strânsă legătură cu proiectul ce va fi implementat de CJ Dâm-bovița și vizează modernizarea DJ 720C Gura Ocniței – Ocnița.
Din primăvară, începe asfaltarea a 2,2 km de drumuri locale
În comuna Ocnița, se pune mare accent pe îmbunătățirea infrastructurii rutiere prin modernizarea tuturor drumurilor locale. Astfel, din primăvara anului 2022, vor începe lucrările de asfaltare a 2,2 km de drumuri locale printr-un proiect de asociere între Primăria Ocnița și CJ Dâmbovița. A fost finalizată și licitația. Investiția are o valoare de peste 2,4 milioane lei.
Școala Ocnița intră într-un amplu proces de modernizare
Administrația locală de Ocnița a reușit să obțină și deja a semnat și contractul de finanțare pentru modernizare Școala Gimnazială Ocnița și construire sală de sport, în valoare de 4.629.317,12 lei. Este vorba despre un amplu proiect cu finanțare europeană prin POR și deja, se urmează etapele de implementare, astfel încât în cel mai scurt timp să se facă și licitația pentru execuție lucrări.
Tablete, laptopuri, table inteligente pentru unitățile școlare din Ocnița
Primăria Ocnița a căutat să obțină finanțări europene și pentru asigurarea accesului tuturor elevilor la procesul de învățare în mediul on-line, prin dotarea unităților de învățământ de pe raza comunei Ocnița , cu echipamente din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice.
Astfel a depus proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii TIC a unităților de învățâmânt din comuna Ocnița pentru învățământul online, Axa prioritară 2 – tehnologia informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digital competitive, Obiectivul specific 2.3 – Creșterea gradului de utilizare a internetului, prin Programul Operațional Competitivitate. Acest proiect se află în faza de evaluare cerere finanțare, în valoare de 800.000 de lei. Concret prin acest proiect se vor achiziționa tablete, laptopuri, table inteligente și alte echipamente , care vor asigura, la ciclul primar și gimnazial, desfășurarea procesului didactic în condiții optime. Dotarea unităților de învățământ din comuna Ocnița cu echipamente de protecție Un alt proiect pe care-l va implementa administrația de la Ocnița, condusă de primarul Eduard Barcău vizează „Dotarea unităților de învățământ din comuna Ocnița, cu echipamente de protecție” , finanțat prin POIM , Axa prioritara 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific – 9.1, Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID 19, aprobat prin Ordinul ministrului fondurilor europene nr. 1184/2020. Acest proiect se află în faza de evaluare cerere finanțare.
Căminul Cultural Ocnița, va fi modernizat cu fonduri prin AFM
Nu a ratat nicio portiță de finanțare, și astfel administrația locală de la Ocnița, condusă de primarul Eduard Barcău a reușit să depună un proiect în vederea obținerii finanțării pentru reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural Ocnița. Este vorba despre o investiție în valoare de 4, 2 milioane lei prin Programul de finanțare- Eficiență energetică în clădiri publice al Administrației Fondului pentru Mediu.
” Îmi doresc ca împreună cu executivul de care dispun, consilierii locali în funcție și nu în ultimul rând cu dumneavoastră, cetățenii comunei, să realizez obiectivele propuse, să creez condiții de viață și de trai moderne și civilizate, astfel încât în viitorul cât mai apropiat cetățeanul dinOcnița, omul de rând din comună, să aibă asigurate condiții similare de viață și de trai cu locuitorii orașelor din zonă.
Împreună putem face din Ocnița o comună frumoasă, bogată, modernă și cu o personalitate și identitate proprie”, a transmis primarul comunei Ocnița, Eduard Barcău tuturor concetățenilor.
În primăvara anului 2022, comuna Ocnița se va transforma într-un șantier.