Consiliul Național al Elevilor a lansat o petiție la adresa miniștrilor Educației și Sănătății

0 0

„Nu mai jucați ping-pong cu educația din România!”, acesta este titlu-lu petiție lansată de Consiliul Național al Elevilor la adresa miniștrilor Educației și Sănătății. „Vă solicităm introducerea unui algoritm de calcul care să stea la baza deciziei privind funcționarea școlilor, suspendarea organizării tezelor în semestrul I al acestui an școlar și înlocuirea acestora cu evaluări sumative cu subiect unic pentru toate clasele
arată într-o campanie online lansată de Consiliul Național al Elevilor (CNE) și adresată ministrului Educației, Sorin Cîm-peanu, și ministrului Sănătății, Cseke Atti-la. În petiția „Nu mai jucați ping-pong cu educația din România!”, semnatarii mai cer „testare periodică non-invazivă pentru toți elevii, posibilitatea testării antigen în afara programului școlar, dar și asumarea publică a faptului că un set de măsuri odată stabilite nu vor mai fi modificate peste noapte.”
CNE mai cere celor doi miniștri să nu mai ia „măsuri din scurt, fără consultare, fără bază științifică, astfel încât să bulversați un întreg sistem”, pentru că „stările de nesiguranță și de incertitudine trebuie să dispară. Elevii, părinții și profesorii nu mai înțeleg nimic din măsurile schimbate peste noapte”. Petiția mai arată că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății iau decizii fără să țină cont că perioada de adaptare a actorilor implicați este mult mai mare decât perioada de aprobare a unor noi măsuri”.
Din textul petiței online:
„Imaginați-vă că sunteți un elev de clasa a X-a în anul2021. Ați susținut Evaluarea Națională de la finalul clasei a VlII-a într-un contextpandemic, fără precedent, neștiind dacă anul școlar va fi înghețat sau dacă se vor anula examenele. În clasa a I X-a, nu ați reușit să vă cunoașteți colegii, pentru că mai mult de jumătate din an s-a desfășurat într-un sistem online care a limitat considerabil orice urmă de interacțiune umană. Acum, în clasa a X-a, după doi ani de pan-demie, aflați că se va merge la școală în format fizic în funcție de incidența localității, apoi vi se spune că deschiderea școlii depinde de vaccinarea profesorilor și că veți susține teze, deși o bună parte din acest semestru s-a desfășurat în sistem online. Ce sentimente vă încearcă? Cum ați trata această situație?”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

25 noiembrie - Ziua Mondială pentru Eliminarea Violenței asupra Femeii

De la cuvinte urâte, jigniri și țipete până la o palmă, o îmbrâncire și apoi loviri repetate nu este decât un pas extrem de mic, dar făcut rapid. Astfel de comportamente ale agresorilor NU sunt normale și NU trebuie tolerate deloc! Femeile care sunt victime ale violenței domestice trebuie să […]