Poliţia rutieră le reaminteşte conducătorilor auto faptul că motocicliştii există în trafic! Respectaţi-i!

0 0

Pe raza satului Merii, comuna Mogoşani s-a produs o coliziune între un autoturism condus de un târgoviştean de 31 de ani şi o motocicletă cu care se deplasa un tânăr.
În urma impactului, motociclistul a fost rănit uşor. Din cercetarea la faţa locului, poliţiştii au stabilit ca şi cauză generatoare neasigurarea la schimbarea direcţie de mers spre stânga din partea conducătorului auto.
Recomandări pentru şoferi:
– Asiguraţi-vă temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda. Şi în niciun caz nu întoarce pe linia continuă!
– Păstraţi banda în viraje! Asiguraţi-vă înainte de a deschide portiera – lucru valabil şi pentru cei care vă însoţesc!
– Este, de asemenea, obligatoriu ca toţi conducătorii auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.
Recomandări pentru motocicliştii
– Păstraţi contactul vizual – nu presupuneţi că vă văd ceilalţi.
– Încearcaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria!
– Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei apreciază gresit, de multe ori, distanţa ori viteza.
– Nu vă bazaţi numai pe buna lor reacţie!
– Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!
– Asiguraţi-vă în oglinzi atunci când viraţi – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră!
– Fiţi pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente!
– Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!
– Utilizaţi o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă.
– Evitaţi să cumpăraţi o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale!
– Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii.
– Preferaţi echipamentul modular „în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare!
– Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot rănii ochii sau faţa.
– Cea mai bună protecţie este o cască integrală cu mască de protecţie inclusă! Fiţi vizibil – purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante.
– Adaugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă.
– Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii).
– Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Festivalul Răvăşitul Oilor de la Runcu, a ajuns în acest an la cea de-a 26 a ediţie

In acest weekend comuna dâmboviţeană Runcu a fost în mare sărbătoare. În fiecare an, în a treia săptămână din luna septembrie are loc Răvăşitul Oilor. Potrivit tradiţiei răvăşitul oilor reprezintă sfârşitul anului pastoral. Primăria Runcu şi Consiliul Local Runcu organizează festivalul pentru a păstra tradiţia locului dar şi pentru a […]