Podul modernizat peste Cricov – încă o etapă în dezvoltarea infrastructurii rutiere din Moreni

0 0

moreni 013La Moreni sunt în curs de implementare proiecte de dezvoltare a căror valoare depăşeşte 25 de milioane de euro, faţa municipiului schimbându-se de la o lună la alta
De doi ani de zile, municipiul Moreni a intrat într-un proces de tranformări substanţiale, investiţiile în infrastructură fiind de un volum fără precedent. Zeci de kilometri de reţele noi de apă şi canalizare, alte zeci de kilometri de reţele reabilitate au presupus un efort deosebit atât din partea constructorilor cât şi a administraţiei publice locale. Şi morenarii au simţit un anume disconfort dar, pe măsură ce aceste lucrări sunt finalizate, a început reabilitarea infrastructurii rutiere. S-a început, aşa cum era firesc, cu modernizarea străzilor Republicii şi A.I. Cuza, care formează o adevărată axă principală a municipiului. Spre mulţumirea participanţilor la traficul rutier, a fost finalizată încă o etapă extrem de importantă, anume consolidarea şi reabilitarea podului peste Râul Cricov. O lucrare care a costat 24 de miliarde de lei şi care înseamnă în primul rând siguranţă şi confort pentru cei care traversează.
La inaugurare, alături de primarul Constantin Dinu au participat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Jean Marinescu, consilierii Judeţeni şi locali şi, bineînţeles, numeroşi morenari. ■ Un pod trainic, menit să dureze în timpadian tutuianu
Primarul Constantin Dinu a dezminţit zvonurile lansate de persoane rău intenţionate, cu privire la structura de rezistenţă şi a informat asistenţa că, în Moreni, se execută investiţii în valoare de 25 milioane de euro.
„Am început şi lucrările pe DJ 720, printr-un contract de asociere 50%-50%, cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Până la sfârşitul anului, avem angajamentul firmei care a câştigat licitaţia, că va reuşi să toarne primul strat de asfalt”. Şi tot în Moreni vor începe noi proiecte de anul viitor: lucrări de apă-canal în cartierul Ţuicani; finanţare pentru o sală de sport la Şcoala nr. 1, mulţumită conducerii Consiliului Judeţean şi tot la intervenţiile acestuia au fost deblocate lucrările la sala de sport de la Liceul 2.
Preşedintele Adrian Ţuţuianu a întărit la rândul său faptul că există perspective solide de dezvoltare a oraşului: „Rugămintea este să îmi daţi timp să fac tot ceea ce ne-am propus. Peste noapte nu putem schimba niciunii faţa lumii dar putem face în fiecare zi câte ceva. Sper să apreciaţi efortul pe care îl facem, de doi ani de zile, pentru a aduce Moreniul acolo unde îi este locul, adică al doilea oraş ca importanţă şi mărime din judeţul Dâmboviţa”. Preşedintele Consiliului Judeţean a atins şi o coardă extrem de sensibilă pentru locuitorii municipiului, anume menţinerea şi crearea de noi locuri de muncă.
Automecanica Moreni va deveni un important centru de mentenanţă pentru tehnica de luptă a Armatei Române şi există preocupare pentru extinderea Parcului Industrial: „Anul trecut am finalizat o fabrică de confecţii. O să vindem trei hectare de teren unei societăţi comerciale care va construi altă fabrică. Mai avem o făbricuţă de produse zincate, cu 70-100 locuri de muncă şi care va fi finalizată în 2-3 luni de zile” -a spus Adrian Ţuţuianu.
Reabilitarea podului peste Cricov a fost finanţată din fonduri europene alocate prin Programul Regio, proiectul făcând parte din Planul Integrat de Dezvoltare. PID-ul a mai inclus realizarea sistemului de supraveghere stradală, reabilitarea unei clădiri de la Centrul Ţuicani, modernizarea străzilor A.I. Cuza şi Republicii, pe 2,4 km şi amenajarea unui parc în zona centrală, în suprafaţă de aproape un hectar.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deplasare incomodă pentru Chindia! CS Vişina Nouă - Chindia Târgovişte. Sâmbătă, ora 17.00, stadionul : Sportul (Vişina Nouă)

Deşi joacă in Liga a III-a, Chindia urmează un program asemănptor formaţiilor din Champions League, cu meciuri la jumătatea şi la finalul săptămânii. Mâine, elevii lui Nicu Croitoru înfruntă Vişina Nouă, în deplasare, iar marţi vor juca în Cupa României, cu FC Braşov. Dar până la meciul cu „stegarii”, roş-albaştrii […]