O trecere în revistă – institutiile financiare nebancare și creditarea pentru microîntreprinderi

Date:

În contextul crizelor financiare din zona Euro, instituțiile financiare nebancare și-au mărit ponderea de intermedieri financiare, îndeosebi în ultimii ani. Astfel, IFN-urile au contribuit la atenuarea efectele crizei. Reforma recenta a acestor institutii, inclusiv in Romania, a făcut ca serviciile pe care le furnizeaza sa fie tot mai căutate.

Instituţiile financiare nebancare (IFN) sunt alte organisme, în afara băncilor, care efectuează activităţi de acordare de credite, în condițiile prevăzute de lege (reglementate de Banca Națională a României). Activitatea și funcţionarea instituţiilor financiare nebancare sunt stabilite prin legi specifice și in tara noastra.

Activitățile IFN-urilor pot să cuprindă aceste servicii:

  • acordarea anumitor tipuri de credit, precum împrumuturi, credite ipotecare, credit ipotecar de împrumuturi, împrumuturi pe termen scurt;
  • emiterea de garanţii, asumarea de angajamente de garantare, asumare de angajamente de finanțare;
  • acordarea de credite cu bunuri în gaj;
  • leasing financiar;
  • alte forme de finanţare prin credit.

În condițiile actuale ale societății românești, sistemele financiare bancare și nebancare au cunoscut o tendință ascendentă în consolidarea relaţiei furnizor-client, în special in ce inseamna liniile de credit. Există, de asemenea, o evoluție rapidă în cazul apariției instituțiilor financiare, piaţa bancară şi financiar-nebancară începând să exercite o uşoară tendinţă de suprasaturare.

Foto: rocredit-ifn.ro

Descoperă mai multe despre serviciile RoCredit IFN SA – o instituție financiară nebancară cu capital integral românesc, ce oferă soluții rapide de creditare pentru microîntreprinderi.

Cu o experienta de 15 ani pe piața din România, cu sedii în aproape toate regiunile țării (in 17 orase), membră a rețelei Europene de microfinanțare “European Microfinance Network”, RoCredit IFN SA se mandreste cu parteneriate cu finanțatori externi precum: Blue Orchard, Symbiotics Group, Responsibility, Oiko Credit, Coopest, Triple Jump – o dovadă în plus pentru  profesionalismul și seriozitatea companiei ce își are sediul central în Baia Mare (Maramures).

Pe lângă activitatea principală de acordare microcredite, RoCredit IFN SA oferă clienților săi alte activități financiare precum operațiuni de schimb valutar în legătură cu activitatea de creditare și activități auxiliare privind intermedierile financiare.

Serviciile de consultanță financiară oferite de echipa RoCredit IFN SA vizează cele mai înalte standarde de calitate, la nivel european, aceasta fiind încă din anul 2011 membră a Centrului Regional de Resurse de Microfinanțare și Rețea “Microfinance Centre” CEE& NIS din Europa Centrală și Asia.

Ca obiectiv pe termen mediu, RoCredit IFN SA și-a fixat extinderea rețelei teritoriale la nivel național și sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri în mediul urban și în cel rural. Astfel, soluțiile de microfinanțare oferite de compania românească vizează îmbunătățirea stării de sănătate financiară a clienților și partenerilor săi și generarea unor rezultate sustenabile pe termen lung.

Citeste aici mai multe despre linia de credit pentru scontari – prin formularul de cerere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Mare pericol, conductă de gaz fisurată în localitatea Niculești

Ieri, în jurul orei 08:20, pompierii au fost solicitați...

O locomotivă a luat foc 

Pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervină în cazul...