„Necenzurat” – proiect de prevenire a consumului de droguri în şcoli

Ş.E.
0 0

Şi în semestrul al Il-lea al anului şcolar 2012 -2013, în baza protocolului de colaborare dintre Agenţia Naţională Antidrog şi Ministerul Educaţiei Naţionale, va continua implementarea proiectelor de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar.
„Astfel, începând cu a doua jumătate a lunii februarie, proiectul «NECENZURAT» va fi implementat la nivel naţional, de către cei 94 de specialişti din cadrul centrelor de prevenire evaluare şi consiliere antidrog şi ai centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, profesionişti formaţi de către ANA în luna decembrie, cu sprijinul Fundaţiei Mobexpert”, ne-a declarat inspector de poliţie Nicoleta Bobe, coordonator Centrul Antidrog Dâmboviţa.
<> este un proiect de prevenire a consumului de droguri în şcoli, adresat adolescenţilor cu vârste între 12 şi 14 ani, având la bază modelul comprehensiv al influenţei sociale, proiectul fiind deja testat cu succes în 7 ţări europene.
Pe lângă activităţile destinate elevilor, acest proiect are şi un modul adresat părinţilor, deosebit de util în realizarea unui partene-riat activ şi eficient între şcoală şi familie în educaţia antidrog a copiilor.
în etapa următoare a proiectului, cei 94 specialişti formaţi au misiunea să îl dezvolte cu sprijinul autorităţilor locale în toate judeţele, prin formarea cadrelor didactice şi asigurarea manualelor necesare. Astfel, până la sfârşitul anului şcolar 2013 – 2014, vor fi formaţi la nivel naţional cel puţin 1.000 de cadre didactice, vor beneficia de acest proiect peste 30000 de elevi de 12-14 ani, precum şi familiile acestora.
Colaborarea cu Ministerul Educaţiei Naţionale se va materializa în acest semestru şcolar şi prin lansarea celei de-a X-a ediţii a Concursului Naţional „Mesajul meu antidrog”, precum şi prin participarea specialiştilor ANA la organizarea şi desfăşurarea activităţilor ce se vor derula în cadrul programului „Şcoala Altfel” şi a Concursului Naţional de proiecte antidrog „împreună”, iniţiate de către Ministerul Educaţiei Naţionale”, a mai precizat Nicoleta Bobe.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noi provocări în Sănătate: Controversata coplată şi plata la farmacii la 60 de zile

Termenele de plată către farmacii, în statele membre UE, nu depăşesc 90 de zile. România s-a angajat faţă de FMI să implementeze în 2013 o directivă europeană, care obligă statul să plătească facturile la medicamente în 60 de zile, faţă de 210 de zile cum se plăteau până acum. Începând […]