Moment de mare încărcătură spirituală la Moreni: Catedrala Petroliştilor, sfinţită după 11 ani de trudă şi eforturi deosebite

0 0

catedrala moreniCu 11 ani în urmă, la Moreni a fost pusă piatra de temelie la o măiastră zidire, pe care astăzi morenarii o numesc, pe bună dreptate „Catedrala Petroliştilor”.
După mai bine de un deceniu de trudă şi cu eforturi deosebite, a fost dusă la bun sfârşit zidirea sfintei biserici. Şi pentru ca oamenii de bună credinţă să se poată bucura de impozantul lăcaş, sâmbătă seară a fost oficiată o slujbă de sfinţire, urmând ca slujirea de târnosire să fie săvârşită după ce va fi realizată şi pictura bisericii, care va purta hramul Sf. Împăraţi Mihail şi Gavril.
Slujba de vecernie a fost oficiată de însuşi ÎPS dr. Nifon, Arhiepiscop şi Mitropolit al Târgoviştei, având alături un impresionant sobor de preoţi. Au fost sute de morenari care sau bucurat să participe la slujbă şi la Moreni au venit invitaţi de seamă ai primarului Constantin Dinu: Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean, vicepreşedintele Jean Marinescu, senatorul Leonardo Badea şi deputatul Ion Stan.
Şi nu este lipsit de importanţă să aminitim că, în cuvântul către credincioşi, ÎPS Părinte Nifon a remarcat ajutorul dat de către preşedintele Adrian Ţuţuianu şi primarul Constantin Dinu, de contribuţia pe care au avut-o pentru zidirea acestui impunător lăcaş de credinţă şi spiritualitate.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A început goana dupa soaun

După cum, până la urmă s-a aflat, dispărând astfel orice pretext de vehiculare a unor zvonuri sau păreri neîntemeiate, Victor Piţurcă a semnat pe o perioadă de doi ani contractul cu Al Ittihad, clubul de fotbal sudit. Prin plecarea sa, postul de selecţioner a rămas vacant. Acum, în plăcutul stil […]