MESAJUL ÎNALTPREASFINŢITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT NIFON, CU OCAZIA DESCHIDERII NOULUI AN ŞCOLAR 2019-2020

Dragi elevi şi profesori, Iubiţi părinţi,
Inaugurarea Noului An Şcolar reprezintă pentru noi toţi o ocazie de a invoca, cu deosebită recunoştinţă, binecuvântarea şi milostivirea Bunului Dumnezeu, Cel ce este Izvorul a toată înţelepciunea, cunoaşterea şi ştiinţa!
Deschiderea spre lumea spiritualităţii, culturii şi a educaţiei este necesară pentru ca tinerele generaţii să aprofundeze credinţa, cunoaşterea şi înţelepciunea experienţei de viaţă a înaintaşilor, astfel încât să poată construi, cu demnitate şi responsabilitate, societatea de mâine, bine fundamentată pe principiile adevărului, binelui şi frumosului, în care să domnească pacea, solidaritatea, comuniunea şi colaborarea!
Iubiţi elevi,
Biserica strămoşească este alături de voi, aşa cum a fost alături de toate generaţiile, de la dumnezeiasca ei întemeiere, şi îşi manifestă preocuparea pentru buna voastră educaţie, încura-jându-vă să vă însuşiţi cât mai mult din credinţa, cultura şi ştiinţa lumii noastre, din ceea ce dă sens vieţii noastre creştine şi româneşti ca, la rândul vostru, să dăruiţi acest tezaur de spiritualitate şi de cunoaştere celor ce vin după voi!
Dragi profesori,
Vă încurajez să fiţi alături de tinerii noştri, să le dăruiţi, cu generozitate, spirit jertfelnic şi bunătate, tot ceea ce le este necesar pentru buna lor formare, pentru a deveni responsabili, demni şi educaţi piloni ai societăţii româneşti şi europene de mâine, pentru a putea depăşi ura, dezbinarea sau răutatea!
Gândul meu este astăzi alături de toţi copiii, mai cu seamă de cei cu părinţi plecaţi în afara ţării, de cei aflaţi în diferite lipsuri sau nevoi, de cei bolnavi şi de cei singuri, asigurându-vă de întreaga mea iubire şi apreciere!
Tuturor, vă doresc un Nou An Şcolar plin de rodnicie şi de bucurie, împărtăşindu-vă milostiva binecuvântare a Tatălui ceresc!
t N I F O N, ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Întâlnirea cu fiii satului la Ocniţa

Duminică, 8 septembrie, de Sfântă Marie Mică, pe Platoul din Valea lui Şerb, cu mic, cu mare, locuitorii comunei dâmboviţene Ocniţa, administraţia locală condusă de edilul Eduard Barcău şi invitaţii de la judeţ s-au întâlnit la Sărbătoarea satului. Localitatea Ocniţa a fost în mare sărbătoare, s-a marcat cum se cuvine […]