CONŢEŞTI – INVESTIŢIILE DIN LOCALITATE ASIGURĂ 500 DE LOCURI DE MUNCĂ

0 0

alexandru marianPentru primarul comunei Conţeşti, Alexandru Marian, situaţia economică nu a constituit niciodată un impediment în calea dezvoltării localităţii, deoarece a ştiut întotdeauna, cu abilitate, să găsească soluţiile optime. La acest moment prinde viaţă un proiect mai vechi al administraţiei locale – şi anume extinderea şi modernizarea căminului de bătrâni, de la 20 la 45 de locuri. Valoarea investiţiei se ridică la 35 miliarde de lei vechi, aproximativ 1 milion de dolari.
Şcoala Bălteni şi Şcoala Conţeşti se află în proces de reabilitare, prin Programul Operaţional Regional, cu contribuţie din partea administraţiei locale de numai 2% din valoarea totală a investiţiei.
Comuna Conţeşti, alături de comunele Sălcioara şi Cornăţelu, face parte dintr-un Grup de Acţiune Local, care deja a devenit funcţional. Până pe data de 15 martie, adică astăzi, comuna Conţeşti a depus trei proiecte pentru: drumuri, cămin cultural şi extindere iluminat public. Valoarea fiecărui proiect este de 200.000 de euro. Există şi două firme private care activează în Conţeşti şi şi-au exprimat dorinţa de a participa în GAL. Una dintre firme se va axa pe activităţi de frizerie-coafor, iar cealaltă, pe stupi de albine.
O afacere care câştigă tot mai mult teren la nivelul întregii ţări este cea de instalare a panourilor fotovoltaice. O firmă specializată în acest sens a concesionat, în comuna Conţeşti, de la proprietari privaţi, 120 de hectare de teren. Valoarea investiţiei este de 120 de milioane de euro. Puterea instalaţiei va fi de 48 de megawaţi. Contractele de concesiune au fost încheiate pentru o perioadă de 50 de ani. Proprietarii primesc aproximativ 700 de euro pe hectar. Evident că, la finalizarea investiţiei, se vor crea şi noi locuri de muncă.
Fabrica de confecţii din localitate asigură, la rândul său, 70 de locuri de muncă. De asemenea, există şi o ciupercărie care acoperă 70 de locuri de muncă. Proprietarul ciupercăriei a depus, la APDRP, un proiect de extindere şi modernizare, care presupune înfiinţarea a încă trei hale.
La nivelul întregii comune, datorită investiţiilor existente, au fost create aproximativ 500 de locuri de muncă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Spitalele private, o ameninţare pentru cele de stat?

Dacă nu se stabileşte cât mai repede un echilibru corect in ceea ce priveşte finanţarea Sănătăţii, efectul va fi catastrofal. Consecinţa: în România de mâine, pentru cei defavorizaţi financiar, sănătatea, un lux În cea de-a doua zi a acestei săptămânii, un anunţ public al ministrului Sănătăţii, desfiinţarea Direcţiilor de Sănătate […]