
Au fost încheiate lucrările și foarte curând își va relua activitatea cu public Cinematograful „Independența”.
O investiție derulată prin CNI, prin care o ruină a fost transformată într-un obiectiv cultural de primă mână, cu multiple valențe-cinematograf, sală multifuncțională, galerie de artă.
La inaugurarea programată, simbolic, pe 8 septembrie, chiar de Ziua Cetății, alături de primarul Cristian Stan au fost Cor-neliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, depu-tații Carmen Holban și loan Vulpescu, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, administratorul public Gabriel Boriga, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie-vicepreședinți ai Consiliului Județean, reprezentanți ai unor instituții publice, consilieri locali și județeni.
Cu acest prilej, primarul Cristian Stan a declarat: „Cinematograful Independența iată că a fost modernizat și este pe cale să poată găzdui nu numai spectacole de cinema ci și alte tipuri de spectacole. Este o sală multifuncțională de care Municipiul Târgoviște avea nevoie, în contextul în care, în afară de sala Teatrului Municipal, nu mai există o sală care să poată găzdui spectacole de ținută. Sala are aproximativ 450 de locuri, este un proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții, un proiect de natură să transforme o ruină din central Orașului Târgoviște într-un loc ce poate fi folosit inclusiv ca galerie de artă.”
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a felicitat administrația publică târgovișteană pentru această reușită: „Astăzi deschidem ușile unui obiectiv semnifictiv nu numai pentru Municipiul Târ-goviște dar și pentru Județul Dâmbovița. Chiar dacă acesta a fost finanțat prin CNI, vreau să vă felicit pentru îndârjirea cu care ați activat în ultimul an pentru a duce la bun sfârșit acest proiect important.”
Pentru început, cinematograful își va desfășura activitatea sub coordonarea Teatrului Municipal „Tony Bulandra”, directorul Constantin Ranin declarân-du-l „un monument. Să nu uităm că cinematograful este a șaptea artă, chiar dacă nu are muză. A apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea și de atunci a reușit să deranjeze toate celelalte arte. Vorbea domnul primar despre o galerie de artă. Este extraordinar că se deschide o galerie de artă, pentru că în felul acesta se arată o strategie cultural deja în Orașul Târgoviște.”