CANDEŞTI – PAŞI MICI, DAR SIGURI, SPRE O COMUNĂ EUROPEANĂ

0 0

popa georgetaŞi în administraţia publică este ca şi în propria gospodărie – dacă ştii să îţi distribui banii, reuşeşti, chiar dacă suma nu este una foarte mare, să faci mult mai multe lucruri. Este şi cazul primarului comunei Cândeşti, Popa Georgeta, care a reuşit, în condiţiile unui buget de austeritate, să realizeze obiective importante pentru dezvoltarea localităţii. Vom enumera câteva dintre acestea.
Reabilitarea căminului cultural Dragodăneşti – este un proiect aflat în lucru, pentru care s-au alocat, de la bugetul propriu al localităţii, peste două miliarde de lei. Aceşti bani reprezintă doar o primă tranşă, ce va acoperi valoarea primei etape a lucrării. 27.000 lei este suma ce a fost alocată pentru reparaţii la Căminul Cultural Cândeşti Deal.
Forararea celui de al treilea puţ pentru Cândeşti Vale este un obiectiv deosebit de important pentru comunitatea locală. „Anul trecut am rămas fără debit, motiv pentru care am decis forararea celui de al treilea puţ. In acest scop, a fost achiziţionat terenul necesar. In curând, se vor face demersurile pentru execuţia lucrării”, a declarat Popa Georgeta.
Şi în ceea ce priveşte infrastructura rutieră s-au făcut paşi importanţi şi menţionăm aici pietruirea a 4 kilometri de drum. Tot la acest capitol, este în derulare, pe Măsura 322 D, proiectul ce vizează reabilitarea a 11 kilometri de drum. Este vorba despre DC 99 A, care pleacă din 702 A, trece prin satul Valea Mare până la limita cu localitatea Boţeşti, judeţul Argeş. La acest moment, proiectul se află în faza de evaluare a ofertelor.
Consiliul Judeţean a alocat, anul acesta, potrivit declaraţiilor edilului comunei Cândeşti, pentru investiţii, suma de 3,5 miliarde de lei, bani care, aşa cum subliniam, au fost distribuiţi cu mare atenţie.
Şi pentru că primarul comunei nu face parte din categoria celor ce se mulţumesc cu puţin, doreşte ca viitoarea tranşă de fonduri europene ce va fi alocată ţării noastre în perioada 2013-2020 să nu o găsească nepregătită. Pentru acest motiv, a fost elaborată Strategia de dezvoltare a localităţii pentru intervalul sus amintit. Astfel, administraţia locală doreşte să acceseze fonduri europene care să ducă la dezvoltarea localităţii din toate punctele de vedere, precum şi la creşterea gradului de atractivitate al acesteia.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgovişte. COLEGIUL CONSTANTIN CANTACUZINO, LA UN PAS DE FINALIZAREA REABILITĂRII

La finalul săptămânii trecute, primarul municipiului Târgovişte – Gabriel Boriga, însoţit de city-managerul Gabriel Cioacă, viceprimarul Ciprian Prisăcaru şi directorul Colegiului Constantin Cantacuzino – Gabriela Istrate, a inspectat stadiul lucrărilor de reabilitare a Colegiului. Edilul şi-a exprimat mulţumirea în ceea ce priveşte stadiul lucrărilor, precum şi pentru ritmul alert în […]