Verificări ale poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice, la un agent economic de pe raza localităţii Dărmăneşti

Politistii din cadrul Serviciului de lnvestigare a Criminalitatii Economice au efectuat un control la o societate comerciala, de pe raza localitatii Dar-manesti, ce are ca obiectiv producerea şi comercializarea de produse de panificaţie.
În urma activitatilor desfasurate, poli-tistii au constat ca agentul economic ar fi funcţionat fără autorizaţiile legale eliberate de DSVSA.
De asemenea, politistii au identificat 3 persoane care nu deţineau contracte individuale de munca şi cărora le-ar fi fost eliberate adeverinţe false pentru a se deplasa la locul de munca.
Totodata, in perioada august 2019 şi pana în prezent, societatea comercială nu ar fi evidenţiat veniturile obţinute din comercializarea produselor finite şi ar fi utilizat utilaje care se aflau sub

sechestru.
ln cauza, politistii au intocmit un dosar penal si efectueaza cercetări sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala şi fals în înscrisuri sub sem-natura privata, fapte prevazute de Legea 241/2005 şi de art. 322 din Codul Penal.
Urmeaza a se stabili cu exactitate prejudiciul cauzat prin activitatea infrac-tionala.
De asemenea, la solicitarea polit-stilor, la fata locului s-au deplasat si reprezentanti ai DSVSA si lTM Dambovita.
Reprezentantii DSVSA au dispus suspendarea activitatii societatii comerciale pana la remedierea deficientelor, iar cei ai lTM Dambovita au sanctionat contraventional agentul economic pentru utilizarea fortei de munca la negru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

2 mai, Ziua Tineretului

Tinerii românii sărbătoresc, de opt ani, Ziua lor Naţională pe 2 mai, instituită prin Legea 425/25.10.2004.Generaţia adultă de mâine din România îşi sărbătoreşte de două ori pe an ziua dedicată tinereţii. Din anul 2000, Ziua lnternaţională a Tineretului se sărbătoreşte pe 12 august, în plină vară, dar tinerii români au […]