Prima soluție digitală pentru sport virtual, în centrele de plasament din România

35.000 de euro pentru prima soluție digitală care facilitează sportul de la distanță pentru copii și tineri cu diz-abilități fizice și intelectuale din centre de plasament și rezidențiale.
Ce presupune această soluție digitală?
Soluția dezvoltată se bazează pe un mix de tehnologii, astfel încât să ajute comunicarea și sportul la distanță.
Fiecare centru este dotat cu un kit de comunicare de tip videoconferință, compatibil cu majoritatea platformelor utilizate în prezent (zoom, microsoft teams, google meet, live facebook).
Sesiunile de antrenament live beneficiază de o experiență vizuală si auditivă bidirecțională datorată echipamentelor: display cu diagonală mare, cameră video integrată de ultimă generație, sistem de sonorizare performant și laptop cu conexiune la internet.
Cu ajutorul acestei tehnologii, peste 400 de copii vor participa la exerciții de fitness, concursuri online, vor învăța să facă mișcări corecte și vor interacționa de la distanță atât cu antrenorul virtual, cât și cu alți copii din alte centre de plasament și sociale.
Centrele rezidențiale și de plasament în care a fost implementă soluția digitală de sport sunt din localitățile Stefănești (Argeș), Târgu Jiu (jud. Gorj), Simeria (jud. Hunedoara), Piatra Neamț (jud. Neamț), Gura Humorului (jud. Suceava) și Băbeni (jud. Vâlcea).
Prin proiectul „Campionatul de Fitness și Zâmbete”, pe lângă antrenamentele săptămânale se vor organiza și competiții virtuale de fitness în care copiii vor putea să fie evaluați în timp real de arbitri.
Toți cei 230 de kine-toterapeuți și îngrijitori vor beneficia de sesiuni de formare de la distanță pentru a putea înțelege etapele proiectului, dar și modul de lucru cu materialele și dotările puse la dispoziție de Fundația Special Olympics din România prin finanțarea de la Fundația Globalworth.
Cu ocazia evenimentului

„Iluminat pentru Incluziune” Fundația Globalworth s-a alăturat mișcării internaționale Special Olympics de luptă pentru înlăturarea discriminării persoanelor cu dizabilități intelectuale și a iluminat în roșu clădirea sa emblematică: Globalworth Tower.
„ĩn condițiile actuale, impuse de pandemie și distanțarea socială, persoanele cu dizabilități fizice și intelectuale, aflate în astfel de centre au o situație mult mai dificilă față de persoanele cu dizabilități care trăiesc împreună cu familiile lor: izolarea, lipsa interacțiunii sociale și lipsa accesului la recuperare ducând la depresie și anxietate.Accentul va fi pus pe lecțiile digitale distractive care vor îmbunătăți bunăstarea copiilor”, a spus Georgiana Iliescu, Director Executiv Fundația Globalworth. „La Special Olympics dorim să aducem împreună copiii și tinerii cu diz-abilități intelectuale pe terenul de sport și să le înbunătățim starea de sănătate și abilitățile sociale. Pandemia a schimbat major modul nostru de a face mișcare, iar copiilor cu dizabilități le-a fost foarte greu să rămână departe de ochii tuturor, în izolare. Ne propunem prin acest proiect să reinventăm modul de a face sport, de a aduce antrenorul virtual in fiecare din cele 6 centre în care vom lucra, cu ajutorul tehnologiei”, a spusViorel Mocanu, directorul sportiv al Special Olympics România.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

121 de instrumente împotriva atacurilor informatice

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității Organizate și Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, este partenerul Agenției Europene de aplicare a legii Europol, în cadrul campaniei de prevenire a atacurilor informatice de tip Ransomware. La data de 26 iulie 2021, a fost lansată o nouă versiune […]