Ploile au făcut prăpăd în Dâmboviţa

Satul Gorgota, care aparţine de comuna Răzvad, a fost lovit de o viitură vineri de dimineaţă . Peste 80 de gospodării au fost complet izolate de apele învolburate ale pârâului Slănic. Ploaia de joi noapte spre vineri de dimineaţă a făcut ca apele pârâului Slănic să iasă din matcă şi să inunde căile de acces spre 80 de gospodării.
Este vorba despre podul de la Poiana Mare şi podul de la Bleaju care asigură legătura celor aproximativ 80 de gospodării cu strada principală. În zona podului de la Bleaju, viitura a luat şi un autoturism care era parcat pe marginea drumului. Propietarul a reuşit să-şi salveze maşina din calea apelor cu ajutorul unui tractor.
Înainte de viitură, cele două poduri erau în stare bună de funcţionare însă după retragerea apelor, autorităţile locale au constat că structura podurilor a fost grav afectată. Podul din zona Poiana Mare este prins într-un proiect cu finanţare pe AFIR, celălalt din zona Bleaju, trebuie urgent prins într-un program de consolidare. Viitura a blocat şi un drum comunal, este vorba despre strada Bisericii, recent asfaltată, însă la faţa locului s-au deplasat imediat autorităţile locale din Răzvad cu utilaje şi oameni care au curăţat şi deblocat drumul.
Ca de fiecare dată, edilul Emanuel Spătaru s-a aflat în mijlocul comunităţii afectate şi a ţinut lucrurile sub control.
Despre situaţia din satul Gorgota au fost informate şi autorităţile judeţene, Prefectura. Cel mai probabil în urma evaluării pagubelor la faţa locului, autorităţile vor solicita sprijin pentru consolidarea podului de la Bleaju
Pompierii s-au luptat cu inundaţiile în Târgovişte, Moreni, Aninoasa, Valea Lungă şi Iedera În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultimele 48 de ore, mai multe gospodării din judeţul Dâmboviţa au fost inundate, necesitând intervenţia subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa pentru evacuarea apei din acestea.
Acţiuni de evacuare a apei din gospodăriile populaţiei (inundaţii):
” în comuna Iedera – 2 gospodării (2 curţi şi 1 beci) – a intervenit Detaşamentul Moreni (1 echipaj cu motopompă); ” în Municipiul Moreni, pe str.Independenţei – 19 gospodării (19 curţi) – intervine Detaşamentul Moreni (3 echipaje cu 3 motopompe)şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă
(SVSU) al mun. Moreni;
” în comuna Valea Lungă (Valea lui Nat) – 2 gospodării (2 case şi 1 beci) -intervineDetaşamentul Moreni (1 echipaj cu motopompă); ” în comunaAninoasa (sat Viforâta) – 1 gospodărie (casă şi curte) – a intervenit Detaşamentul Târgovişte (1 echipaj cu motopompă) şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) al comunei Aninoasa; ” în comuna Aninoasa (sat Săteni) – 15 gospodării (15 curţi şi 5 case) – intervine Detaşamentul Târgovişte (3 echipaje cu 3 motopompe)şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) al comunei Aninoasa; ” în Municipiul Târgovişte (Aleea Mânăstirea Dealu) – hale Siloz Târgovişte – a intervenit Detaşamentul Târgovişte (1 echipaj cu motopompă); ” în Municipiul Târgovişte (Aleea Mânăstirea Dealu) – 1 gospodărie (beci şi curte) – a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) al mun. Târgovişte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proiect pentru reabilitarea şi modernizarea Parcului Mitropoliei

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna iunie a Consiliului Local Municipal a fost şi proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Cristian Stan, privind aprobarea notei conceptuale şi a temei de proiectare pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare şi modernizare Parcul Mitropoliei, din Municipiul Târgovişte”. Potrivit documentaţiei, investiţia va […]