Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa -discuţii cu reprezentanţi ai comunităţii valenciene

0 0

La invitaţia preşedintelui Comunităţii Autonome Valenciene, Ximo Puig Ferrer, joi, 28 iunie 2018, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a efectuat o vizită oficială în oraşul Valencia.
Alături de preşedintele Ximo Puig Ferrer, delegaţia dâmboviţeană a fost întâmpinată la sediul Generalitat Valenciana şi de delegatul responsabil cu relaţia cu Uniunea Europeană, Calabuig Rull. În contextul acestei întrevederi, atât preşedintele Ximo Puig Ferrer, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, au prezentat argumente care să susţină dezvoltarea de proiecte comune între cele două regiuni. Cu acest prilej, Ximo Puig Ferrer şi-a exprimat şi aprecierea pentru numărul mare de români care trăiesc şi muncesc în provinciile Castellón şi Valencia.
Tot ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa s-a întâlnit şi cu primarul oraşului Castellón, Amparo Marco Gual, care a ţinut să sublinieze importanţa acestor întâlniri cu dâmboviţenii rezidenţi în regiunea spaniolă, având în vedere şi protocolul de înfrăţire care s-a semnat în luna septembrie a anului trecut între oraşul Castellón şi Municipiul Târgovişte. În acest sens, atât primarul oraşului Castellón, Amparo Marco Gual, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, au subliniat faptul că se doreşte o responsabilitate comună pentru cei aproximativ 15.000 de târgovişteni si dâmboviţeni din Castellón.
O altă întâlnire pe care delegaţia dâm-boviţeană a avut-o a fost cea de la sediul poliţiei locale din Castellón, cu comisarul José Luis Carque Vera, şeful poliţiei locale, şi Tony Lorenzo, delegat al primăriei Castellón, în calitate de consilier şi viceprimar. Şeful poliţiei locale din Castellón, José Luis Carque Vera, a vorbit despre relaţiile de colaborare pe care poliţia locală spaniolă le are cu poliţia locală din Târgovişte, în baza acordului de cooperare semnat în anul 2015.
Acordul poliţiilor locale are ca fundament dezvoltarea programului european PROXPOL, de prevenire şi combatere a actelor de violenţă. Totodată, programul prevede asigurarea unui schimb permanent de experienţă între Poliţia Locală Castellón şi poliţiile locale din România, care au aderat la acest proiect prin organizarea de seminarii şi cursuri pentru formarea poliţiştilor locali români, după modelul european. Această vizită a continuat şi la serviciul de pompieri, unde a avut loc o prezentare a dotărilor şi mecanismelor de funcţionare, corelate cu celelalte organisme responsabile cu intervenţia în situaţii de urgenţă.
În cadrul vizitei oficiale, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa s-a întâlnit, la sediul Consulatului din Castellón, cu ministrul plenipotenţiar, Dragoş Viorel Ţigău, şeful oficiului consular. Tematica abordată în cadrul întâlnirii a cuprins următoarele subiecte: problematică consulară cu referire la starea civilă, documentele de călătorie, facilităţile de comunicare cu oficiul consular, problematică specifică din domeniul muncii şi participaţiilor sociale, obligaţiile de natură fiscală ce revin cetăţenilor români stabiliţi în Spania.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ploile au făcut prăpăd în Dâmboviţa

Satul Gorgota, care aparţine de comuna Răzvad, a fost lovit de o viitură vineri de dimineaţă . Peste 80 de gospodării au fost complet izolate de apele învolburate ale pârâului Slănic. Ploaia de joi noapte spre vineri de dimineaţă a făcut ca apele pârâului Slănic să iasă din matcă şi […]