Published On: joi, ian. 23rd, 2020

Pesta porcină, confirmată la Gura Şuţii, Fieni şi în Fondul de vânătoare 27 Neagra

nichiduta.ro
Share This
Tags

Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit marţi, 21.01.2020,

ora 14.00, ca urmare a confirmării virusului de pestă porcină africană în două gospodării din judeţ precum şi pe raza unui fond de vânătoare, după cum urmează:

  • 1 gospodărie în localitatea Sperieţeni -comuna Gura Şuţii;
  • 1 gospodărie în cartier Berevoeşti – oraşul Fieni;
  • 4 cazuri pe raza Fondului de vânătoare 27 Neagra.
    Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din cele două gospodării afectate, urmând a se continua supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităţilor. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricţie (zona de

protecţie şi zona de supraveghere) în jurul focarelor. În ceea ce priveşte confirmarea virusului la mistreţ pe raza fondului de vânătoare menţionat, s-a dispus îndeplinirea tuturor activităţilor prevăzute în planul de măsuri aprobat.
Totodată, în cadrul şedinţei, au fost aprobate deciziile de stingere a focarului din localităţile Braniştea, respectiv Perşinari.
Având în vedere evoluţia virusului gripei aviare în România şi la solicitarea prefectului judeţului, directorul DSVSA Dâmboviţa a prezentat o scurtă informare cu privire la măsurile ce vor fi luate în perioada următoare, pentru prevenirea apariţiei virusului în judeţul Dâmboviţa. În acest sens, au fost transmise notificări către toate UAT-urile din judeţ în vederea informării cetăţenilor şi anunţarea medicului veterinar din localitate pentru orice suspiciune de boală.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro