„Paza bună trece primejdia rea”

Poliţiştii de la structura de analiză şi prevenire a criminalităţii şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au acţionat în cadrul campaniei de informare a populaţiei „Paza bună trece primejdia rea” pentru prevenirea furturilor din locuinţe.
Poliţiştii au distribuit pliante, au dat sfaturi şi au atras atenţia cetăţenilor cu privire la asigurarea corespunzătoare şi luarea unor măsuri suplimentare de siguranţă în cazul apartamentelor situate la parterul blocurilor.
Pentru reducerea numărului de infracţiuni de furt, poliţia vă recomandă:
– Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să pătrundă în locuinţă cu scopul de a sustrage bani sau bunuri.
– Nu vă transformaţi conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori.
– Evitaţi prieteniile cu persoane pe care nu le cunoaşteţi în realitate şi nu dezvăluiţi date despre dumneavoastră celor pe care îi cunoaşteţi doar în mediul online.
– Achiziţionaţi sisteme de închidere/asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate. Alegeţi încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor!
– Nu cumpăraţi obiecte de la persoane care vă abordează la domiciliu sau în preajma zonelor comerciale sub pretextul că le vând la preţuri mai mici decât valoarea reală. Puteţi fi înşelaţi şi să constataţi acest lucru când este prea târziu.
– Dacă locuiţi la parter sau la ultimul etaj, nu lăsaţi ferestrele deschise atunci când nu sunteţi la domiciliu. Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon, în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!
– Rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa atunci când lipsiţi de acasă, mai ales pe o perioadă mai mare de timp.
– Dacă aveţi suspiciuni cu privire la o anumită persoană, contactaţi poliţistul de proximitate sau, în cazuri urgente apelaţi POLIŢIA la numărul unic de apeluri de urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Prinşi de jandarmi la furat de lemne

Jandarmii au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor contravenţionale săvârşite în domeniul silvic. În urma unei acţiuni desfăşurate pe raza localităţii Valea Mare, satul Saru, au fost constatate cinci fapte de natură contravenţională fiind aplicate amenzi în cuantum de 3.000 de lei. Cele şase persoane au fost surprinse în […]