Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, prezentă în Dâmboviţa, alături de comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides şi secretarul de stat Andrei Baciu

Vineri, 16 iulie 2021, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a făcut o vizită în judeţul Dâmboviţa, la centrul de vaccinare din comuna Petreşti. Alături de ministrul Sănătăţii s-au aflat comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides şi secretarul de stat Andrei Baciu. Nu au lipsit oficialii din Dâmboviţa.
Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, a declarat că, având în vedere că doar 30 % din populaţia adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii.
„Având în vedere că doar 30 % din populaţia adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este şi va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aştept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfăşurarea campaniei naţionale de vaccinare în România. Acţiunile prezente fac parte din eforturile în curs ale Comisiei şi din angajamentul comisarului Kyriakides de a sprijini desfăşurarea campaniilor naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 ale statelor membre”, arată un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, au susţinut conferinţă de presă comună susţinută la Centrul de vaccinare de la Petreşti, judeţul Dâmboviţa.
Doar 73 de oraşe şi localităţi din România au peste 30% populaţie vaccinată cu cel puţin o doză, adică circa 2% din totalul localităţilor din ţară, reiese din datele transmise în urmă cu o săptămână de Comitetul Naţional de Vaccinare.
Cel mai mare procent de vac cinare s-a înregistrat în judeţul Timiş, în localitatea Dumbrăviţa, cu peste 47%. Dumbrăviţa numără 16.000 de locuitori, din datele de pe site-ul Consiliului Judeţean Timiş, aflându-se la 6 km de oraşul Timişoara.
În ceea ce priveşte primul oraş din topul celor mai mari procente de persoane vaccinate, oraşul Borsec din Harghita are 43,8% din populaţie imunizată, urmat de Cluj-Napoca (43%). Bucureştiul are puţin peste 31% populaţie vaccinată. La polul opus, cea mai mică rată de vaccinare s-a înregistrat în localitatea Bărbuleşti din judeţul Ialomiţa, cu 0,21% populaţie vaccinată. La 7.600 de locuitori, potrivit datelor de la Statistică, doar 15 persoane din Bărbuleşti s-au vaccinat, potrivit calculelor ZF.
Ritmul de vaccinare a scăzut semnificativ în ultimele luni, în ciuda campaniei de vaccinare, a maratoanelor organizate în mai multe oraşe şi a disponibilităţii vaccinurilor, atât în centrele deschise, cât şi la medicul de familie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adulţii sună abuziv la 112, mai mult decât copiii

Serviciul de urgenţă 112 a fost apelat abuziv de peste 231.000 de ori, în prima jumătate a acestui an. În doar şase luni, un adult din Olt a sunat la 112 de 22.456 de ori, folosind două cartele SIM prepay. Apelurile efectuate de acesta reprezintă peste 20% din numărul total […]