Excesul de viteză, sancţionat de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, îndeosebi a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. În urma activităţilor din teren, poliţiştii au aplicat 68 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 61 pentru viteză excesivă.
Valoarea totală a amenzilor se ridică la 40.230 lei. Astfel, 6 conducători auto au fost depistaţi în timp ce rulau cu o viteză care depăşea limita legală cu peste 50 de km/h, faţă de aceştia fiind dispusă şi măsura suspendării exercitării dreptului de a şofa. Poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi să circule cu viteză redusă, adaptată permanent la condiţiile de drum. Nu uitaţi! Cu cât viteza de deplasare este mai mare, probabilitatea producerii unui accident rutier creşte! Viteza induce stres conducătorului auto, determinându-l să recepteze un volum mai mare de informaţii într-un timp mai scurt, reducându-i astfel vigilenţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Siguranţa dâmboviţenilor, prioritate a poliţiştilor

242 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică. În ultimele 24 de ore, poliţiştii au intervenit la 35 de evenimente, dintre care 25 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi au constatat […]