Evoluţia infecţiilor cu West Nile

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 256 cazuri de meningite/meningoencefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind înregistrate 36 de decese la pacienţi cu co-morbidităţi.
În Bucureşti s-au înregistrat 10 decese, 4 în judeţul Iaşi, 4 în judeţul Olt, 4 în judeţul Bihor. Un număr de 2 decese au fost consemnate în fiecare din judeţele Constanţa, Dolj şi Suceava şi câte 1 deces în judeţele Alba, Brăila, Covasna, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova şi Teleorman.
În ultima săptămână au fost confirmate 19 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.
Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de ţânţari atât în mediul urban cât şi în cel rural, pentru perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se aşteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire. Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei să ia în continuare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile, pentru care nu există vaccin sau tratament antiviral specific. Printre acestea, reamintim mjloacele de protecţie fizică a populaţiei pentru evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, precum protecţia mecanică a tegumentelor, folosirea substanţelor repelente, plase de protecţie la ferestre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Incidentele de la referendum în judeţul Dâmboviţa

Aşa cum ştiţi, pentru fiecare dintre cele două zile ale referendumului, au fost mobilizaţi în medie 38.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi cadre de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în plus faţă de dispozitivul curent de 12.000 de angajaţi. Una dintre principalele misiuni ale efectivelor MAI a fost […]