Deputat PSD Dâmboviţa. Claudia Gilia: De ce se opune Preşedintele bunului mers al României?

Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia nu a întârziat să facă o declaraţie cu privire la suspendarea şedinţei de marţi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, susţinând că este un act fără precedent în istoria României post-decembriste. Parlamentarul a mai spus că decizia Preşedintelui este cel puţin îndoielnică, întrucât ea afectează însăşi funcţionarea statului: „Evident, gestul Şefului statului de a suspenda şedinţa fără a acorda avizul CSAT necesar declanşării procedurilor de rectificare bugetară, nu are nicio motivaţie legală. Derapajul vremelnicului „chiriaş” de la Cotroceni se înscrie în seria bizară a acţiunilor sale publice din ultima perioadă, prin care, după bunul său plac, şi-a schimbat funcţia de Preşedinte pe cea de viitor candidat la Preşedinţie.
Este regretabil faptul că domnul Klaus lohannis ignoră în mod deliberat nevoile bunei funcţionări a instituţiilor statului, împiedicând eliberarea avizului pentru operaţionalizarea rectificării. Prin această amânare, Şeful statului se opune făţiş bunului mers al economiei naţionale, deci, implicit, blochează dezvoltarea României, ceea ce este inadmisibil!
Este bine ştiut faptul că întârzierea efectuării rectificării bugetare poate avea consecinţe negative, atât în plan economic, cât şi social şi instituţional. Faptul că Preşedintele trage de timp prin aceste subterfugii ieftine ar putea să coste foarte mult România pe termen scurt, atât prin blocarea investiţiilor de la nivel central şi local, în infrastructură, educaţie, sănătate, agricultură, cât şi printr-o posibilă întârziere a plăţii salariilor angajaţilor statului pentru luna septembrie. Mai mult, proiectul de rectificare bugetară al Guvernului prevede alocarea de fonduri pentru sprijinirea financiară a românilor ale căror animale au fost afectate de pesta porcină, oameni care nu îşi pot recupera banii din cauza Preşedintelui lohannis! Consider că Preşedintele trebuie să fie al tuturor românilor. Domnia sa nu ar trebui niciodată să gândească împotriva propriului popor, cu atât mai mult să acţioneze ca atare. Blocarea rectificării bugetare dovedeşte însă că lucrurile nu sunt în regulă din punctul de vedere al exercitării prerogativelor constituţionale, fapt regretabil şi condamnabil, deopotrivă. Îmi exprim speranţa că Preşedintele României va reveni cât mai repede cu picioarele pe pământ, deoarece astfel de iniţiative îndreptate împotriva ţării şi a românilor nu-i fac cinste şi s-ar putea să se întoarcă împotriva domniei sale, ca un bumerang”, a declarat deputat Claudia Gilia.

One thought on “Deputat PSD Dâmboviţa. Claudia Gilia: De ce se opune Preşedintele bunului mers al României?

  1. Nu se opune, vede cum duceti tara spre colaps. Romania nu este bunul vostru. Iar voi nu faceti decat sa o impatiti intre voi! Ce ati facut de cand sunteti la putere? Spitale, scoli, gradidite, autostrazi???? Deci cum poti pune o asemenea intrebare? Cine se opune „bunului mers al Romaniei” Voi! El se opune ca Romania sa mearga in buzunarele voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

De la 1 octombrie, străzile din comuna Voineşti vor fi măturate

Zicala potrivit căreia omul sfinţeşte locul, nu este o vorbă în vânt. Este nevoie doar să-ţi placă ceea ce faci, să fii dedicat unui ţel propus, să nu faci comparaţii şi să vrei cu adevărat ca în urma ta să rămână ceva. Un exemplu în acest sens este primarul comunei […]