Dâmboviţa: Rezultatele la Evaluarea Naţională, înainte de contestaţii

Roxana - Ionela Botea

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională ale absolvenţilor clasei a VlII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2 -27 iunie 2020.
Situaţia statistică generală arată că dintre cei 160.468 candidaţi prezenţi, 135.101 candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76.10%. Dintre aceştia, 839 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).
La nivelul judeţului Dâmboviţa 71,37% au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Dintre aceştia 20 de elevi au încheiat cu media generală 10 (zece), dintre care cei mai mulţi (7) de la Colegiul Naţional „lenăchiţă Văcărescu” şi un elev din mediul rural -Şcoala Gimnazială Brezoaele.
La proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5(cinci) (81.81%), iar 122 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece).
La proba de Matematică, 62,6% din candidaţi au note peste sau egale cu 5(cinci), iar 58 candidaţi au obţinut nota 10 (zece).
Un elev din Târgovişte a fost eliminat la proba de la disciplina matematică din cauza deţinerii telefonului mobil, lucrarea acestuia fiind notată cu 1.
„Sunt sigur că exprim părerea tuturor colegilor mei atunci când spun că suntem bucuroşi că în condiţii cu totul speciale rezultatele elevilor noştri au fost sensibil mai bune decât în anul precedent.
Ne bucurăm şi pentru faptul că nu au fost situaţii deosebite, iar mobilizarea colegilor în acest context a fost una foarte bună.”, a declarat prof. ION Sorin, inspector şcolar din cadul ISJ Dâmboviţa.
Contestaţiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 şi marţi, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.
În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaţilor sunt afişate în acest format.
Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea naţională şi respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afişată după finalizarea contestaţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 81 de absenţi la prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat

Luni, 22 iunie, s-a desfăşurat prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la Limba şi literatura română. Au fost prezenţi 3062 candidaţi, iar 81 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.30C şi nu au fost înregistrate tentative de fraudă.Subiectul şi baremul de corectare pentru […]