Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a luat hotărâri majore necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul coronavirus

Date:

In contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor cu noul coronavirus, prefectul judeţului Dâmboviţa a convocat în şedinţă extraordinară Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. Astfel, au fost aprobate două hotărâri ce vizează:
Aprobarea locaţiilor ce corespund condiţiilor de caran-tinare, identificate în Municipiul Târgovişte, Oraşul Pucioasa, Oraşul Titu şi comuna Voineşti, cu o capacitate totală de aproximativ 100 de locuri.
Stabilirea şi verificarea de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a măsurilor ce trebuie respectate de către persoanele izolate la domiciliu sau aflate în carantină, după caz, precum şi monitorizarea zilnică a stării de sănătate a acestor persoane prin verificarea semnelor şi simptomelor de boală conform definiţiei de caz.
Recoltarea de către DSP Dâmboviţa, prin personal propriu, a probelor biologice de la persoanele aflate în carantină (dacă este cazul) şi transportarea acestora la cel mai apropiat centru de testare.
Facem precizarea că până la acest moment, în judeţul Dâmboviţa, nu au fost înregistrate cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire cu COVID-19.
De asemenea, până la acest moment se află în izolare la domiciliu 37 de persoane asimp-tomatice.
Vă informăm că la nivel naţional, a fost înfiinţată linia TELVERDE cu apelare gratuită la numărul 0800800358 pentru cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19 şi despre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă.

Apel la persoanele care au călătorit în zonele cu risc, să ia toate măsurile de prevenţie şi să respecte normele de igienă.
Persoanele care prezintă simptomele specifice unei viroze respiratorii sau pe cele ale gripei şi nu se încadrează în definiţia de caz suspect, nu au venit sau nu au intrat în contact cu persoane din zonele de risc, să contacteze medicul de familie pentru stabilirea conduitei terapeutice.
Caz suspect reprezintă pacientul cu infecţie respiratorie acută care prezintă febră, tuse durere în gât şi în perioada de 14 zile anterioare debutului simp-tomelor a avut contact apropiat cu un caz confirmat, un caz probabil sau a avut istoric de călătorie în zonele cu transmitere comunitară extinsă.
În comunitate, persoanele fără simptome respiratorii ar trebui:

  • să evite aglomeraţiile şi frecventarea spaţiilor închise aglomerate (de ex. supermarke-turi, mall-uri);
  • să menţină o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de orice persoană cu simptome respiratorii (de ex. tuse, strănut);
  • să-şi spele frecvent mâinile folosind apă şi săpun atunci când mâinile sau antiseptic pe bază de alcool;
  • să utilizeze tehnica de a tuşi sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-şi acopere nasul şi gura în timpul tusei şi strănutului cu un şervetel de unică folosinţă, urmată de aruncarea acestuia după utilizare şi spălarea IMEDIATĂ a mâinilor cu apă şi săpun;
  • să se abţină de la atingerea gurii, nasului şi ochilor;
  • să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare şi eliminare a măştilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor.
    Menţionăm că datele se află în dinamică şi oricând pot să intervină modificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Stop traficului de persoane! 

Exploatarea sexuală este cea mai întâlnită formă a traficului...

Este  o atenționare meteorologică de COD GALBEN ce vizează intensificări ale vântului

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul...

S-a adoptat un nou Cod Silvic

Noua legislație reglementează lupta digitalizată cu tăierile ilegale de...