Cofinanţare nerambursabilă de până la 50.000 de euro pentru fermele familiale

vaciIn cursul lunii iunie, ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va lansa o nouă sesiune de depunere de proiecte pentru Măsura 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole”, măsură care se adresează fermelor familiale. Este vorba despre fermele care pro-duc pentru consumul propriu şi co-mercializează surplusul, activităţile fiind realizate în principal de membrii familiei. Dimensiunea unei asemenea frme poate fi cuprinsă între 2-50 UDE (unităţi de dezvoltare economică). Pentru această sesiune sunt alocate 50 milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a proiectului nu tre-buie să depăşească 125.000 euro, din care 50.000 de euro sprijin neram-burasabil prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.
Pot depune proiectele per-soane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale şi alte tipuri de beneficiari eligibili, inclusiv persoanele fizice, cu condiţia autorizării la o dată anterioară semnării contractului de finanţare. Pentru a veni în spriji-nul fermierilor interesaţi, MADR va pune la dispoziţia potenţialilor beneficiari, cu titlu gratuit, proiecte model şi informaţii docu-mentate tehnic pentru ferme de legume în câmp şi spaţii prote-jate, ferme de vaci cu lapte, de creştere şi îngrăşare suine şi ferme de găini ouătoare.
Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, fermele familiale trebuie susţinute, pentru că pot avea o contribuţie esenţială la dez-voltarea statului românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Informare. C.N. KARATE UNIVERSITAR

Bucureşti, 27.04.2013 Sâmbătă, 27.04.2013, la Academia de Poliţie „Alexandru loan Cuza” Bucureşti, a avut loc C.N. Karate Universitar. C.S. Târgovişte a avut 7 studenţi care au participat şi au obţinut 4 medalii: 1 de aur şi 3 de argint – Lavinia Olteanu (U.N.E.F.S. Bucureşti) a obţinut din nou titlul de […]