Promovarea integrității în învățământul liceal și universitar

Date:

În perioada 1 aprilie – 30 aprilie 2024, ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița au desfășurat activități de educație pentru promovarea integrității la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din municipiul Târgoviște, și la Universitatea Valahia din Târgoviște, județul Dâmbovița.

În cadrul acestor activități au fost promovate mesaje cu conținut preventiv, întâlnirile bucurându-se de participarea nu doar a liceenilor și studenților din cadrul unităților de învățământ, ci și a colegilor lor din cadrul unor licee din municipiile Câmpina și Râmnicu Sărat aflați în vizită de studiu la sediul Universității Valahia.

Acestora le-au fost prezentate informații referitoare la competența Direcției Generale Anticorupție, infracțiunile de corupție, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau cunoștință despre săvârșirea unor astfel de fapte, respectiv modalitățile de sesizare, inclusiv la Call-Center anticorupție 0800.806.806, apelabil gratuit din orice rețea fixă sau mobilă sau direct structurii județene. Întâlnirea a avut un caracter interactiv, tinerii fiind invitați să își expună propria viziune despre ce înseamnă a fi integru și despre valorile morale care formează un astfel de caracter.

Reamintim că la nivel local, D.G.A. este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, al cărui sediu se află în municipiul Târgoviște, str. G-ral I.E. Florescu, nr. 8, telefon 0245/632870, e-mail dambovita.dga@mai.gov.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...