Autorităţile din Fieni încearcă să rezolve problema familiilor ce vor fi evacuate din Căminul de Nefamilişti

De ani buni, în Căminul de Nefamilişti al SC Steaua Electrică Fieni locuiesc fără forme legale 45 de suflete, bătrăni, tineri dar şi copii, aproximativ 20 de familii cu o situaţie materială precară. Acum cele 20 de familii riscă să rămână pe drumuri.
SC Steaua Electrică Fieni a trimis adrese către Primăria Fieni şi Poliţia Fieni, prin care le aduce la cunoştinţă instituţiilor abilitate dar şi autorităţilor locale că în imobilul Cămin de Nefamilişti ce se află în proprietatea Steaua Electrică Fieni, locuiesc familii fără forme legale.
Mai mult, reprezentanţii de la Steaua Electrica le-au cerut respectivelor familii să părăsească căminul de bună voie dacă nu vor fi evacuate în urma unei acţiuni în instanţă. Unii dintre cetăţenii care locuiesc în acest imobil nici nu au buletine de Fieni. Mai mult, imobilul se află într-o stare avansată de degradare, nu este racordat la apă, curent sau gaze. Mai clar, acest imobil este un adevărat focar de infecţii.
Nu mare ne-a fost mirarea să aflăm că în acest imobil, locatarii care locuiesc fără forme legale au adăpostit cai şi porci. Edilul Iulian Tătulescu a încercat să discute cu cetăţenii respectivi. Ba mai mult, autorităţile de la Fieni încearcă să găsească o soluţie .
Imediat ce familiile au aflat că trebuie să părăsească imobilul, au luat cu asalt Primăria Fieni, cerându-i edilului Iulian Tătulescu să le asigure locuinţe.
Au fost înştiinţate şi autorităţile judeţene dar şi Prefectura Dâmboviţa. A avut loc şi o şedinţă de îndată a Consiliului Local al oraşului Fieni, în cadrul căreia s-a dezbătut acest subiect. Edilul Iulian Tătulescu a spus că la acest moment, UAT Fieni nu are la dispoziţie decât o locuinţă socială pe care în baza unei anchete făcută conform legii, o va putea pune la dispoziţie: „Este o situaţie foarte delicată, este vorba despre oameni.În acest moment,am încercat să identific câteva locaţii în oraşul Fieni.Trebuie să vă spun că Primăria Fieni nu dispune decât de o locuinţă socială. O să facem o comisie şi în funcţie de punctaj o să o acordăm… Situaţia este dezastroasă.Mi-au solicitat să le asigur locuinţe.Le transmit tuturor că o să respect legea”, a declarat primarul oraşului Fieni, Iulian Tătulescu.
Autorităţile locale din Fieni, în următoarele zile şi-au propus să identifice toate persoanele care locuiesc în acest imobil pentru a stabili cu exactitate care sunt cetăţeni ai oraşului Fieni şi care sunt veniţi din alte zone .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FRAŢII MARIN AU CUCERIT EUROPA!

David Ovidiu Marin şi Gabriel Alexandru Marin s-au întors cu două medalii de argint de la ultima ediţie a Campionatelor Europene de Wushu Kung Fu Qingda. Georgia a fost gazda Campionatului European de Wushu Kung Fu Qingda, una dintre cele mai puternice competiţii continentale din artele marţiale. Printre participanţii la […]