ANCUŢA STOENESCU ŞI GABRIELA IRIMIA, ÎN CANTONAMENT CU LOTUL OLIMPIC DE 3X3

Mihai ROŞOIU

Lotul feminin olimpic de baschet 3×3 al României va intra de la mijlocul săptămânii viitoare în cantonament de pregătire la Complexul Olimpic „Sidney 2000” de la Izvorani, conform planului de pregătire aprobat de Consiliul Director al FRB şi de Comisia Tehnică a COSR pentru perioada 01.06 – 29.07.2020. Pregătirea de la baza sportivă a COSR va fi efectuată cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 iar la începutul lunii iunie atât sportivele, cât şi membrii staff-ului tehnic, vor efectua teste Real Time PCR – COV-19. Până la aflarea rezultatelor acestor teste necesare pentru a putea participa la antrenamente, sportivele se vor pregăti individual la domiciliu, urmând ca din data de 4 iunie, în cazul în care nu există probleme medicale, să intre pentru următoarele trei săptămâni în cantonamentul de la Complexul Olimpic „Sidney 2000”.
Pentru această primă acţiune organizată după ridicarea stării de urgenţă din România au fost convocate următoarele sportive:
MĂRGINEAN Gabriela, STOENESCU
Ancuţa, IRIMIA Gabriela, ŞIPOŞ Anca, UIUIU Alexandra, GODRI-PĂRĂU Annemarie, STANICI Florina Gabriela, PAVEL Elisabeth, URSU-KIM Sonia şi WALKER Ashley. Primele şapte sportive se vor prezenta la Izvorani în data de 4 iunie şi urmează să se pregătească timp de trei săptămâni sub îndrumarea directă a membrilor staff-ului tehnic, în vreme ce ultimele trei sportive, PAVEL, URSU-KIM şi WALKER, se vor pregăti în continuare de la domiciliu. Pivotul Elisabeth Pavel a revenit în aceste zile în ţară din Italia şi este obligată să-şi petreacă următoarele două săptămâni în izolare la domiciliul din Sibiu, în vreme ce Sonia Ursu se află în Coreea de Sud iar Ashley Walker este în SUA. Totodată, iată şi componenta staff-ului tehnic care va fi prezent pe toată perioada cantonamentului de la Izvorani: Alexandru Olteanu (antrenor), Diana Torje (doctor), Mircea Nuţescu (fizioterapeut/kine-toterapeut) şi Cristian Olteanu (psiholog).
Astfel, după mai bine de două luni de pregătire individuală la domiciliu, situaţie cauzată de restricţiile din starea de urgenţă, componentele lotului olimpic de baschet 3×3 vor putea reveni pe teren şi vor începe pregătirea într-un cadru organizat în incinta unei baze sportive controlată epidemiologic, cu

respectarea reglementarilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19. Conform planului de pregătire, staff-ul tehnic al lotului olimpic de baschet 3×3 are în vedere mai multe obiective referitoare la pregătirea fizică, tehnică, tactică şi nu în ultimul rând la cea psihologică. în prima săptămână de pregătire se va pune accent pe readaptarea la mişcare după perioada de carantină şi pe îmbunătăţirea mobilităţii. Vor urma alte două săptămâni de antrenamente, vizându-se în principal pregătirea fizică generală şi dezvoltarea capacităţii de efort aerob, îmbunătăţirea echilibrului, mobilităţii şi a stabilităţii, optimizarea jocului de picioare şi braţe, maximizarea capacităţii de mânuire a mingii, precum şi îmbunătăţirea acu-rateţii aruncării la coş şi a pasării.
La finalul acestei acţiuni, componentele lotului olimpic se vor întoarce acasă pentru o săptămână, perioada în care se vor efectua din nou antrenamente individuale on-line, urmând ca din data de 2 iulie să revină la Complexul Olimpic „Sidney 2000” de la Izvorani pentru cel de-al doilea cantonament de trei săptămâni, la care va participa şi Eli Pavel.
Reamintim că România a obţinut calificarea la turneul feminin de baschet 3×3 din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021, alături de Rusia, China şi Mongolia, graţie poziţiei din clasamentul mondial al federaţiilor naţionale realizat de FIBA până la data de 31 octombrie 2019 (n.n. – România s-a situat pe locul 4 în lume şi pe locul 2 în Europa în topurile FIBA 3×3). La turneul olimpic urmează să mai participe şi alte patru naţiuni, care urmează să fie stabilite după disputarea unor turnee de calificare, acestea urmând sa se desfăşoare cel mai probabil în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

STADIONUL DIN TÂRGOVIŞTE PE LISTA ARENELOR CARE AR PUTEA GĂZDUI UN VIITOR CAMPIONAT EUROPEAN DE TINERET

Euro 2025 s-ar putea desfăşura doar în Capitală sau în Bucureşti, Cluj şi Craiova.„Euro 2028 în România e o idee generoasă, în parteneriat cu Bulgaria, Serbia, Grecia. Ar putea fi un dosar comun. Ne gândim şi la Campionatul Mondial de Rugby. Plănuim să organizăm Campionatul European de Tineret de fotbal […]