ALARMA JUVENILĂ ÎN FOTBALUL JUDEŢEAN, DEFICIT DE COPII ŞI JUNIORI

S.A.

sportÎntr-o societate normală, în toate domeniile trebuie să fie asigurat „schimbul de mâine”, altfel nu se poate avansa, nu se poate progresa. Acest „schimb” trebuie să existe şi în sport, în toate ramurile sale.
E adevărat, astăzi se duce o lipsă acută de „urmaşi” la nivel naţional, în economie sau sport.
în sportul rege, în ultimii ani sunt tot mai puţini copii care vor să practice acest joc, devenit fenomen naţional prin alte ţări.
La nivelul judeţului DÂMBOVIŢA, în ultimii ani, tot mai puţini juniori se legitimează, dornici să joace fotbal.
De-a lungul timpului au apărut câteva cluburi private gen PROSPORT TÂRGOVIŞTE, al lui ROMICĂ PURICEL, dar după câţiva ani au eşuat. Ultimele cluburi private în DÂMBOVIŢA sunt KINDER TÂRGOVIŞTE,
CETATE TÂRGOVIŞTE,
LUCEAFĂRUL RĂZVAD.
Ştim cât este de greu cu aceste echipe, nu au baze sportive proprii, nu au echipament suficient, mingii de joc etc.Şi totuşi, acestea, dar şi altele, continuă să participe în campionatul judeţean de fotbal pentru copii şi juniori.
lnteresul pentru creşterea copiilor, a grupelor de juniori mici, respectiv juniori E, pentru care A.J.F. DÂMBOVIŢA organizează competiţie, îl găsim doar la
F.C.M. TÂRGOVIŞTE. Aici,
patronul clubului fanion al dâmboviţenilor este hotărât să reia, a nu ştiu câta oară, de la copii şi juniori, să-şi crească propriii viitori jucători pentru fotbalul de performanţă.
în acest sens, domnul ZOTIC a gândit un sistem piramidal, cel care asigură în timp marea performanţă.
A început cu cele două grupe de copii (juniori E) ale lui ALEXANDRU FILIP şi SORIN ILIE, ambele înscrise în competiţie.
Sunt totuşi cluburi mari, cu bani publici şi nu au încă aceste grupe, sau cel puţin doar una, obligaţi fiind de regulament.
lată că F.C.M. TÂRGOVIŞTE este clubul care o „alimentează” cu juniori C şi D pe însăşi CHINDIA TÂRGOVIŞTE, transferând peste 15 jucători numai în această primăvară, evident – toţi gratis, după ce au fost pregătiţi 4-5 ani de ION CONSTANTIN.
Dar nu numai F.C.M. TÂRGOVIŞTE trebuie să legitimeze, să participe cu mai multe echipe de copii şi juniori în competiţia judeţeană. Toate cluburile mari sau mici, de la categoria ONOARE până la juniori republicani, trebuie să legitimeze cât mai mulţi copii şi juniori.
Sunt multe echipe din campionatul judeţean din Liga a 4-a şi ONOARE care nu au un număr suficient de juniori (18-20) cu care participă în competiţie.
Mulţi delegaţi, cei care se ocupă de copii şi juniori (că nu pot fi numiţi antrenori fără documente), falsifică actele de identitate, chiar şi CNP-uri. Am găsit legitimaţii de juniori născuţi în 1993 şi au făcut din 3, 8, şi astfel respectivul apărea născut în 1998, dar dacă te uitai atent pe copia certificatului de naştere sau Cl, vedeai modificarea.
Au găsit CNP-ul modificat şi la CSS TÂRGOVIŞTE, la VOINŢA TĂTĂRANI, vreo 3-4
etc. O vină o poartă şi arbitrii, care nu urmăresc cum trebuie, nu verifică dacă legitimaţia corespunde cu copia xerox, iar dacă jucătorul a depăşit vârsta junioratului, este obligat să nu permită trecerea lui în raportul de arbitraj.
Trebuie obligaţi conducătorii de echipe să fie mult mai atenţi cu juniorii.
în documentele de la A.J.F. DÂMBOVIŢA sunt multe echipe cu 12-13 jucători legitimaţi.
Pentru a veni în sprijinul echipelor, COMITETUL EXECUTIV al A.J.F. DÂMBOVIŢA, în cea mai
recentă şedinţă din acest an, a aprobat ca la cei ce legitimează juniori născuţi în anul 2000 şi mai mici, plata unei legitimaţii să fie redusă de la 25 lei la 10 lei.
Dacă A.J.F.
DÂMBOVIŢA vă dă o mână de ajutor, haideţi, domnilor antrenori, să legitimaţi cât mai mulţi juniori, pentru că ei sunt viitorul fotbalistic al nostru.
Nu mai folosiţi jucători pe fals (substituiţi), pentru 10 lei, cât vă costă să-i faceţi o legitimaţie.
Nu vă mai furaţi singuri „căciula” modificând data naşterii pe legitimaţii, că nu rezolvaţi mare lucru, nu veţi obţine performanţă în acest fel.
Aici intră aproape toate cluburile, indiferent la ce nivel evoluează. Sunt câteva cluburi care legitimează masiv copii şi juniori, cum spuneam: F.C.M. TÂRGOVIŞTE, dar şi din judeţ, VIITORUL ŞELARU, RECOLTA GURA ŞUŢII, sau PUBLIREX CIOCĂNEŞTI
(15 legitimări).
înţelegem greutăţile prin care trecem toţi, sau aproape toţi, dar cu puţină ambiţie, cu puţină bunătate, se poate asigura „schimbul de mâine” şi în fotbal. S-a ajuns să evolueze în teren tată cu fiu, şi mai nou, bunic cu nepot?! Ceea ce spune mult până unde s-a ajuns din lipsă de juniori, dar şi din interes…
în fotbalul juvenil este nevoie de o „revoluţie” până nu-i prea târziu.
Şi aşa fotbalul românesc are prea mulţi mercenari în componenţa sa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

F.C. Municipal Târgovişte Are nevoie neapărat de victorie

Chiar dacă Avântul Reghin nu mai are acelaşi lot de jucători ca în tur, Municipal are meci greu cu echipa de pe Mureş. Trupa lui Adrian Enedy are două deplasări grele la Şotânga, şi apoi la Ploieşti (cu Fortuna Brazi). Drumul e lung, bani nu prea mai sunt, lotul este […]