ADR Sud Muntenia – online, alături de consiliile judeţene şi municipiile reşedinţă de judeţ din Sud Muntenia

În data de 28 iulie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat o nouă rundă de întâlniri de lucru online destinate administraţiilor judeţene şi municipiilor reşedinţă de judeţ din Sud Muntenia. În cadrul reuniunilor, s-a avut în vedere stabilirea unui algoritm de lucru eficient, astfel încât demersurile autorităţilor publice privind definitivarea şi depunerea fişelor de proiecte care vor beneficia de susţinere financiară în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020, să fie în concordanţă cu iniţiativele derulate la nivel naţional pentru pregătirea viitorului exerciţiu financiar.
Sesiunile au fost organizate în contextul în care, la nivel naţional, a fost publicat Ghidul solicitantului -condiţii specifice de accesare a fondurilor destinate pregătirii proiectelor de infrastructură în domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană, infrastructură rutieră de interes judeţean, inclusiv variantele ocolitoare sau drumuri de legătură, centre de agrement, baze turistice sau tabere şcolare, precum şi de infrastructură şi servicii publice de turism, inclusiv obiective de patrimoniu cu potenţial turistic mobilitate urbană. De asemenea, la nivelul regiunii noastre, a fost constituit un organism deliberativ, Comisia regională pentru stabilirea criteriilor de selecţie a proiectelor strategice ale regiunii Sud Muntenia, care a aprobat criteriile suplimentare de selecţie a proiectelor pentru domeniile amintite. Nu în ultimul rând, trebuie avut în vedere faptul că proiectele strategice reprezintă o categorie de proiecte cu impact major asupra dezvoltării regionale, iar pregătirea şi elaborarea documentaţiei tehnico-econom-ice necesită o perioadă de aproximativ doi ani, fapt ce produce efecte asupra ritmului de implementare al viitorului Program, şi, implicit, asupra ratei de absorbţie a fondurilor europene necesare investiţiilor din diferite domenii.
Prin aceste întâlniri de lucru ADR Sud Muntenia susţine administraţiile din regiunea noastră, oferind informaţii privind investiţiile ce pot fi realizate cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile alocate perioadei de programare 2021-2027, perioadă în care fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare va implementa propriul program operaţional adaptat nevoilor comunităţilor locale şi regionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Podul rutier nou de la Teiş prinde contur

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, administratorul public Gabriel Boriga, şi cei doi viceprimari-Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, au fost pe şantierul podului rutier nou, aflat în construcţie la Teiş. Obiectivul face parte din proiectul centurii rutiere a oraşului şi execuţia avansează mulţumitor. A fost încheiată operaţiunea dificilă de montare a […]