Cosmin Bozieru, Pro România, critici fără perdea la adresa foştilor colegi din Primăria Târgovişte

Date:

Intr-un discurs echilibrat, fără excese inutile dar împănat cu argumente, Cosmin Bozieru, fost viceprimar şi membru al echipei primarului Cristian Stan, a lansat mai multe săgeţi bine ţintite spre foştii colegi din administraţia publică locală. Actualmente vicepreşedinte PRO România, Bozieru ştie prea bine regulile jocului şi că politica se face pe voturi şi mai puţin pe amiciţii. Şi chiar dacă n-au lipsit criticile, tonul a fost civilizat, aşa cum îi stă bine unui politician tânăr, care s-a bucurat deja să guste din cupa succesului.
Deşi nu este un proiect de care se vorbeşte în premieră, Cosmin Bozieru a readus în prim plan necesitatea dezvoltării zonei limitrofe Municipiului Târgovişte, a obţinerii statutului de „zonă metropolitană”, ambele strâns legate de implementarea proiectului privind inelul doi de centură. În opinia sa, susţinută ulterior şi de senatorul Adrian Ţuţuianu, este singura variantă viabilă pentru ca Târgoviştea să poată „respira”, să crească economic şi ca număr de populaţie, pentru a putea concura, într-un viitor previzibil, cu poli de dezvoltare economică precum Ploieşti ori Piteşti. Consideră Bozieru că zonele metropolitan reprezintă viitorul dezvoltării economice, motoare generatoare de prosperitate.
Bozieru nu a negat că este utilă şi plantarea de panseluţe şi amenajarea de locuri de joacă, dar a spus că primordial este nevoie de proiecte care aduc în timp beneficii în plan economic. Aici a criticat proiectul privind transportul public de călători, despre care a spus că a fost gândit pentru oraş şi mai puţin pentru o viitoare zonă metropolitană, şi a vorbit fără perdea de modernizarea Stadionului Eugen Popescu, în opinia sa o frână pentru dezvoltarea zonei centrale a oraşului pentru următorii 30 de ani:
„Nu o să mai reiau problemele cu iz penal legate de semnătura falsă a expertului. Nici faptul că, luna aceasta, ar fi trebuit să fie prioritizate lucrările. Înţeleg că nu mai sunt bani fiindcă nu şi-au plătit târ-goviştenii impozitele, sunt 10 milioane de lei deficit la încasări, că administraţia a avut cheltuieli mari să cureţe stratul gros de virus de pe străzi. Dar nu înţeleg cum poţi compromite dezvoltarea acelei zone, pe următorii 30 de ani, în urma unui impuls emoţional şi a unei abordări a situaţiei în termeni electorali. Sunt 36000 de metri pătraţi de teren irosiţi pentru o investiţie de 65 de miliarde, inutilă în condiţiile în care aveam o altă locaţie potrivită. Gândiţi-vă doar la accesul la tribuna întâi, pe sub Poarta Vânătorilor, şi o să vă faceţi o imagine despre cum va arăta zona când vor fi competiţii sportive”, a spus Bozieru.
Acesta nu a negat că Târgoviştea are nevoie de un stadion modern, dar trebuia construit în zona Gării de Sud, pe terenul fostei unităţi militare. Locaţia vechiului stadion s-ar fi pretat mult mai bine la amenajarea unui parc tematic, a unei parcări şi pentru spaţii comerciale. Şi o ultimă înţepătură: „Asta dacă administrezi cu viziune. Dacă te gândeşti doar să bifezi obiective în perspectiva alegerilor, rişti să compromiţi dezvoltarea oraşului pentru o lungă perioadă de timp.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...