Angajator depistat cu 20 de salariaţi la negru

Date:

„În luna aprilie 2020 activitatea de control din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmboviţa s-a concretizat în verificarea aspectelor reclamate de persoane fizice şi juridice cu privire la încălcări ale legislaţiei muncii în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi în identificarea cazurilor de muncă nedeclarată.
Au fost înregistrate 56 petiţii ce sesizau probleme legate de: concedieri efectuate de către angajatori fără respectarea prevederilor Codului Muncii, neplata drepturilor salariale pentru activitatea prestată, neachitarea indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă nee

fectuate la încetarea contractelor individuale de muncă, munca nedeclarată, neasigurarea echipamentelor individuale de protecţie” – a precizat Marius Lixandru, inspectorul şef al ITM Dâmboviţa.
Acesta a mai precizat că fenomenul muncii nedeclarate nu a lipsit nici în această perioadă, inspectorii de muncă fiind intransigenţi în aplicarea sancţiunii contravenţionale. A fost situaţia în care s-a aflat un angajator din domeniul confecţiilor textile care folosea 20 de persoane fără întocmirea contractelor individuale de muncă. În afară de sancţiunea contravenţională a fost dispusă şi măsura de încheiere a contractelor individuale de muncă pentru persoanele identificate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...