Proiect Pro România: Măşti medicale gratuite pentru cetăţeni

Date:

„Dacă instituim obligaţii pentru cetăţeni, e normal să oferim şi soluţii”- spune senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, cu trimitere la obligativitatea portului măştilor medicale după încetarea stării de urgenţă. În consecinţă, Pro România a iniţiat un proiect de lege privind achiziţia şi distribuirea de către Guvern a câte unui set de 30 de măşti pentru fiecare cetăţean, până la data de 15 mai.
„PRO România a iniţiat un proiect de lege care prevede acordarea de măşti pentru protecţia cetăţenilor români, în contextul pan-demiei de coronavirus, stabilind regimul de achiziţie şi de distribuţie a seturilor. Iniţiativa este semnată şi susţinută şi de parlamentari ai Partidului Social Democrat.
Expunere de motive: „Propunem o iniţiativă legislativă care prevede că Ministerul Sănătăţii,

prin UNIFARM S.A. dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni, dar şi din import. În ceea ce priveşte costurile aferente, prezenta iniţiativă prevede că fondurile pentru achiziţionarea măştilor se asigură de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei UNIFARM S.A. Măsură este urgentă şi obligatorie în contextul în care starea de urgenţă se va încheia, iar activităţile socio-economice vor fi reluate.
O astfel de iniţiativă a fost aplicată deja în Italia, regiunea Toscana, acolo unde există, de asemenea, obligativitatea purtării de măşti. Astfel, fiecare cetăţean primeşte lunar 30 de măşti de protecţie, iar, în paralel, preşedintele regiunii a interzis specula în ceea ce priveşte preţurile acestor materiale de protecţie”- a transmis senatorul Ţuţuianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...