Proiect Pro România: Măşti medicale gratuite pentru cetăţeni

„Dacă instituim obligaţii pentru cetăţeni, e normal să oferim şi soluţii”- spune senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, cu trimitere la obligativitatea portului măştilor medicale după încetarea stării de urgenţă. În consecinţă, Pro România a iniţiat un proiect de lege privind achiziţia şi distribuirea de către Guvern a câte unui set de 30 de măşti pentru fiecare cetăţean, până la data de 15 mai.
„PRO România a iniţiat un proiect de lege care prevede acordarea de măşti pentru protecţia cetăţenilor români, în contextul pan-demiei de coronavirus, stabilind regimul de achiziţie şi de distribuţie a seturilor. Iniţiativa este semnată şi susţinută şi de parlamentari ai Partidului Social Democrat.
Expunere de motive: „Propunem o iniţiativă legislativă care prevede că Ministerul Sănătăţii,

prin UNIFARM S.A. dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni, dar şi din import. În ceea ce priveşte costurile aferente, prezenta iniţiativă prevede că fondurile pentru achiziţionarea măştilor se asigură de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei UNIFARM S.A. Măsură este urgentă şi obligatorie în contextul în care starea de urgenţă se va încheia, iar activităţile socio-economice vor fi reluate.
O astfel de iniţiativă a fost aplicată deja în Italia, regiunea Toscana, acolo unde există, de asemenea, obligativitatea purtării de măşti. Astfel, fiecare cetăţean primeşte lunar 30 de măşti de protecţie, iar, în paralel, preşedintele regiunii a interzis specula în ceea ce priveşte preţurile acestor materiale de protecţie”- a transmis senatorul Ţuţuianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 171 de locuri de muncă disponibile

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici, privind locurile de muncă vacante, în baza de date AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate astăzi 171 delocuri de muncă, din care şapte pentru persoanele cu studii supe-rioare;160 care se adresează persoanelor calificate în diverse meserii şi patru posturi pentru muncitorii necalificaţi. Cu studii superioare angajatorii […]