143 de ani de la înfiinţare şi de activitate umanitara neîntreruptă

Date:

Zi specială, pentru Crucea Roşie Română: împlineşte 143 de ani de la înfiinţare şi de activitate umanitară neîntreruptă.
Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt Principiile fundamentale pe care Crucea Roşie Română se bazează în acţiunile sale.
În trecut, acum şi pe viitor, Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa înfruntă provocările vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane. Şi de acum înainte, cu sprijinul voluntarilor, va deservi umanitatea prin ajutorul pe care îl oferă comunităţilor în situaţii dificile, dar şi prin educarea şi informarea populaţiei pentru a preveni aceste situaţii. În data de 4 iulie 2019, de Ziua Crucii Roşii Române, a fost instalat un cort de Cruce Roşie pe Platoul Prefecturii, unde voluntarii Filialei Crucii Roşii Dâmboviţa, au distribuit materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roşii Române şi au efectuat în mod gratuit, măsurări ale tensiunii arteriale şi glicemie pentru cetăţenii din Municipiul Târgovişte. Prezent la acţiune a fost şi directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, Raul Pavelescu având alături şi pe secretarul judeţului Ivan Ianoff şi pe fost director al Crucii Roşii Dâmboviţa, Gheorghe Popescu.
Tot în acest an se sărbătoresc 100 de ani de la înfiinţarea, la Geneva, a Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii. Cu 198 de ţări membre, aceasta este cea mai mare organizaţie umanitară din lume care ofera asistenţă persoanelor vulnerabile prin mobilizarea puterii umanităţii.
Strategia Crucii Roşii Române vizează, în prezent, întărirea capacităţii sale operaţionale.
Cu sprijinul financiar şi moral al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Crucea Roşie Română a început un program de dezvoltare organizaţională pentru a răspunde tot mai prompt şi corespunzător situaţiilor de urgenţă.
Crucea Roşie Română este singura organizaţie umanitară cu o reţea funcţională pe întreg teritoriul ţării.
Având 47 de filiale, 1.996 subfiliale şi 1.307 comisii, Crucea Roşie beneficiază de o structură unică, construită în cei 143 de ani de activitate umanitară. Astfel, organizaţia este prezentă la fiecare nivel teritorial: judeţ, municipiu, oraş, comună şi sat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Evoluția prețurilor la asigurările RCA

Evoluția prețurilor la asigurările RCA (Răspundere Civilă Auto) în...

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...